fbpx

Humus cu ardei copți

humus cu ardei copți

Ardeii copți, mai ales dacă sunt capia, sunt grozavi, adică nouă ne plac tare mult. Simpli, în salată, într-o supă-cremă, într-un sos pentru paste. Dar ce spuneți de combinația cu năut? Noi am încercat rețeta de humus cu ardei copți și vă arătăm cât de ușor o puteți pregăti și voi.

humus cu ardei copți

Humus cu ardei copți

5 din 2 votes
Fel: gustări / aperitiveDificultate ușor
Porții

4


porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 1 conservă de năut

  • 2 ardei capia

  • 3 linguri de pastă de susan

  • 2 linguri de ulei de măsline

  • 1 cațel de usturoi

  • 1 lamâie

  • 3 cuburi de gheață (opțional)

  • Sare


  • Sumac

Cum să faceți

  • Puneți ardeii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptor pentru 30 de minute. Dacă ardeii sunt mai micuți, timpul de coacere va fi mai mic. După ce s-au răcorit, curățați ardeii.
  • Puneți năutul scurs în blender împreună cu pasta de susan, sare după gust, ulei de măsline. Mixați 2-3 minute, cât să obțineți o pastă cât mai fină, adăugați cuburile de gheață și zeama de lămâie, după gust .
  • Adăugați în blender și usturoiul feliat și ardeii copți. Puneți întâi unul, mixați și gustați. Dacă vă place gustul de ardei copt, adăugați-l și pe al doilea. Mixați încă o dată.
  • Puneți pasta de humus cu ardei copți într-un castron, ornați cu câteva boabe de năut (opțional), turnați ulei de măsline și presărați sumac.

Rețetă video

notă

  • Cuburile de gheață contribuie la cremozitatea pastei.
Tags: