fbpx

Humus cu ardei copți

humus cu ardei copți

Ardeii copți, mai ales dacă sunt capia, sunt grozavi, adică nouă ne plac tare mult. Simpli, în salată, într-o supă-cremă, într-un sos pentru paste. Dar ce spuneți de combinația cu năut? Noi am încercat rețeta de humus cu ardei copți și vă arătăm cât de ușor o puteți pregăti și voi.

humus cu ardei copți

Humus cu ardei copți

5.0 from 2 votes
Course: gustări / aperitiveDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 1 conservă de năut

  • 2 ardei capia

  • 3 linguri de pastă de susan

  • 2 linguri de ulei de măsline

  • 1 caÈ›el de usturoi

  • 1 lamâie

  • 3 cuburi de gheață (opÈ›ional)

  • Sare

  • Sumac

Cum să faceți

  • PuneÈ›i ardeii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt È™i daÈ›i la cuptor pentru 30 de minute. Dacă ardeii sunt mai micuÈ›i, timpul de coacere va fi mai mic. După ce s-au răcorit, curățaÈ›i ardeii.
  • PuneÈ›i năutul scurs în blender împreună cu pasta de susan, sare după gust, ulei de măsline. MixaÈ›i 2-3 minute, cât să obÈ›ineÈ›i o pastă cât mai fină, adăugaÈ›i cuburile de gheață (aduc un plus de cremozitate) È™i zeama de lămâie, după gust .
  • AdăugaÈ›i în blender È™i usturoiul feliat È™i ardeii copÈ›i. PuneÈ›i întâi unul, mixaÈ›i È™i gustaÈ›i. Dacă vă place gustul de ardei copt, adăugaÈ›i-l È™i pe al doilea. MixaÈ›i încă o dată.
  • PuneÈ›i pasta de humus cu ardei copÈ›i într-un castron, ornaÈ›i cu câteva boabe de năut (opÈ›ional), turnaÈ›i ulei de măsline È™i presăraÈ›i sumac.

Rețetă video

notă

  • Cuburile de gheață contribuie la cremozitatea pastei.
Tags: