Ardeii copți, mai ales dacă sunt capia, sunt grozavi, adică nouă ne plac tare mult. Simpli, în salată, într-o supă-cremă, într-un sos pentru paste. Dar ce spuneți de combinația cu năut? Noi am încercat rețeta de humus cu ardei copți și vă arătăm cât de ușor o puteți pregăti și voi.
Humus cu ardei copți
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
1 conservă de năut
2 ardei capia
3 linguri de pastă de susan
2 linguri de ulei de măsline
1 cațel de usturoi
1 lamâie
3 cuburi de gheață (opțional)
Sare
Cum să faceți
- Puneți ardeii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptor pentru 30 de minute. Dacă ardeii sunt mai micuți, timpul de coacere va fi mai mic. După ce s-au răcorit, curățați ardeii.
- Puneți năutul scurs în blender împreună cu pasta de susan, sare după gust, ulei de măsline. Mixați 2-3 minute, cât să obțineți o pastă cât mai fină, adăugați cuburile de gheață (aduc un plus de cremozitate) și zeama de lămâie, după gust .
- Adăugați în blender și usturoiul feliat și ardeii copți. Puneți întâi unul, mixați și gustați. Dacă vă place gustul de ardei copt, adăugați-l și pe al doilea. Mixați încă o dată.
- Puneți pasta de humus cu ardei copți într-un castron, ornați cu câteva boabe de năut (opțional), turnați ulei de măsline și presărați sumac.
Rețetă video
notă
- Cuburile de gheață contribuie la cremozitatea pastei.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete