Într-una dintre călătoriile noastre în afara țării, ne-am îndrăgostit de un sos. Nu zâmbiți, acest sos de ardei copți sau sos ajvar, cum mai este cunoscut, chiar este greu de uitat odată ce l-ai gustat. Și pentru că ne-am amintit de el, am pregătit și cina din această seară: spaghete cu sos de ardei copți.
Spaghete cu sos de ardei copți
Porții
4
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
400 g spaghete
70 g parmezan
Sare
Piper
- Pentru sosul de ardei copți:
4 ardei grași roșii
4 căței de usturoi
1 lingură de smântână
Ulei de măsline
Sare
Cum să faceți
- Puneți ardeii bine spălați și cățeii de usturoi (în coajă) pe o tavă tapetată cu hârtie. Coaceți 10-14 minute, la foc mare, întorcând legumele din când în când. După ce sunt gata, puneți ardeii într-un castron, presărați sare și acoperiți pentru 4-5 minute, cât să se înmoaie cojile. Curățați-i apoi, inclusiv de cotoare, și puneți ardeii într-un blender împreună cu usturoiul copt curățat de coji și o lingură de ulei de măsline. Adăugați sare și piper și mixați foarte bine, să devină un sos cremos și foarte fin.
- Între timp, puneți apa cu sare la fiert și când dă în clocot, adăugați spaghetele. Amestecați și lăsați să fiarbă 6-8 minute sau minutele indicate pe pachet. Scurgeți pastele într-o sită, păstrând o cană din lichidul în care au fiert pastele.
- Puneți sosul de ardei copți într-o tigaie cu pereți înalți sau cratiță, pe foc mic. Adăugați smântâna și aduceți la temperatura de fierbere. Dați deoparte, puneți pastele, amestecați și, dacă mai este cazul, adăugați 1-2 linguri din lichidul păstrat. Mai puneți sare și piper după gust, iar parmezanul adăugați-l direct în farfurii. Și asta a fost tot, nu a fost greu, așa-i?
Sfaturi
- Puteți folosi și ardei capia în loc de ardei gras numai că trebuie crescută cantitatea.
Tags: ardei
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete