fbpx

Maioneză de post cu urzici

Usturătoare, dar sănătoase, urzicile au multiple efecte benefice pentru organism. Le-am adăugat o maioneză de post, pe care am făcut-o cu apa din conserva de năut, și am pregătit astfel un sos delicios pentru cartofi, prăjiți sau wedges, sau pentru o salată de crudități. Poftă bună și vouă!

Maioneză de post cu urzici

5.0 from 1 vote
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 1 lingură de urzici opărite

  • Zeamă de lămâie

  • Pentru maioneză
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui

  • 2 lingurițe de muștar

  • 1 cațel de usturoi

  • 3 linguri de aquafaba

  • Sare

Cum să faceți

  • Într-un vas înalt pregătiți maioneza de post: turnați uleiul, puneți muștarul, usturoiul, un praf de sare și aquafaba, adică lichidul din conserva de năut.
  • Amestecați câteva secunde, puneți urzicile opărite și bine scurse, acriți cu zeamă de lămâie după gust și asta a fost tot. Poftă bună!

Rețetă video