Dacă vreți să încercați niște clătite mai deosebite, adăugați-le în momentul servirii o porție de sos de vanilie. Sau dacă vreți să înnobilați niște rulouri cu scorțișoară, turnați deasupra lor sos de vanilie. Ori poate vă gândiți la o înghețată de ciocolată cu sos de vanilie.
Noi vă arătăm cât de ușor puteți pregăti acest sos de vanilie, cu restul suntem siguri că vă descurcați!
Ingrediente
6 gălbenușuri
500 ml lapte
1 păstaie de vanilie
250 g zahăr
Sare
Cum să faceți
- Puneți pe foc laptele cu păstaia de vanilie tăiată în jumătate, pe lungime. Dacă păstaia este proaspătă, veți reuși să scoateți semințele cu lama unui cuțit, prin răzuire ușoară. Dacă însă nu reușiți să faceți acest lucru, cum ni s-a întâmplat nouă, nu trebuie decât să puneți păstaia în lapte și să lăsați să ajungă lichidul la temperatura de fierbere. Treptat, păstaia se va înumia și va ”elibera” semințele de vanilie în lapte.
- Separat, frecați gălbenușurile cu zahărul și un praf de sare. Diluați treptat cu laptele fierbinte, amestecați, și turnați apoi toată compoziția în oala în care ați înfierbântat laptele cu vanilia.
- Țineți pe foc mic, amestecând mereu, să nu se lipească. În câteva minute, sosul se va îngroșa.
- Pentru a fi siguri că a ajuns la consistența potrivită, treceți cu degetul peste spatula cu care amestecați în sos. Dacă ”urma” degetului rămâne, sosul este gata.