fbpx

Înghețată de ciocolată

Înghețată de ciocolată

Foarte, foarte ușor de făcut această înghețată de ciocolată și foarte, foarte gustoasă, cremoasă, fără pic de ace de gheață în ea. Iar laptele condensat pentru deserturi este cel care a ajutat la toate acestea. Îl găsiți în orice hipermarket, la cutie, și este diferit de laptele condensat pentru cafea, care poate vă este mai familiar. Are o compoziție mai densă, cum vedeți și în rețeta video, iar gustul este foarte dulce.

Înghețată de ciocolată

Înghețată de ciocolată

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp congelare

3

ore
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 300 g ciocolată neagră

  • 400 g smântână pentru friÈ™că, rece

  • 1 cutie de lapte condensat (397 g/305 ml)

  • 1 fiolă de esență de rom

Cum să faceți

  • TopiÈ›i ciocolata la baie de aburi sau în cuptorul cu microunde. LăsaÈ›i-o să se răcorească, amestecând din când în când.
  • BateÈ›i cu mixerul smântâna pentru friÈ™că. Cu cât e mai rece smântâna, cu atât veÈ›i bate friÈ™ca mai uÈ™or È™i mai repede.
  • ÃŽncorporaÈ›i laptele condensat cu ajutorul unei spatule. AdăugaÈ›i ciocolata răcorită, aroma È™i turnaÈ›i compoziÈ›ia într-o tavă de sticlă ori într-o cutie.
  • DaÈ›i la congelator 3-4 ore.

Rețetă video

Sfaturi

  • Cu cât veÈ›i folosi o ciocolată mai neagră, cu conÈ›inut mai mare de cacao, cu atât gustul final al îngheÈ›atei va fi mai echilibrat.
Tags: