fbpx

Înghețată de ciocolată

Înghețată de ciocolată

Foarte, foarte ușor de făcut această înghețată de ciocolată și foarte, foarte gustoasă, cremoasă, fără pic de ace de gheață în ea. Iar laptele condensat pentru deserturi este cel care a ajutat la toate acestea. Îl găsiți în orice hipermarket, la cutie, și este diferit de laptele condensat pentru cafea, care poate vă este mai familiar. Are o compoziție mai densă, cum vedeți și în rețeta video, iar gustul este foarte dulce.

Înghețată de ciocolată

Înghețată de ciocolată

5 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp congelare

3

ore
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 300 g 300 ciocolată neagră

  • 400 g 400 smântână pentru frișcă, rece

  • 1 cutie 1 de lapte condensat (397 g/305 ml)

  • 1 fiolă 1 de esență de rom

Cum să faceți

  • Topiți ciocolata la baie de aburi sau în cuptorul cu microunde. Lăsați-o să se răcorească, amestecând din când în când.
  • Bateți cu mixerul smântâna pentru frișcă. Cu cât e mai rece smântâna, cu atât veți bate frișca mai ușor și mai repede.
  • Încorporați laptele condensat cu ajutorul unei spatule. Adăugați ciocolata răcorită, aroma și turnați compoziția într-o tavă de sticlă ori într-o cutie.
  • Dați la congelator 3-4 ore.

Rețetă video

Sfaturi

  • Cu cât veți folosi o ciocolată mai neagră, cu conținut mai mare de cacao, cu atât gustul final al înghețatei va fi mai echilibrat.
Tags: