fbpx

Pancakes

pancakes

Americanii se dau în vânt după pancakes, care de fapt sunt niște clătite, ce-i drept mai groase și cu o consistență mai pufoasă decât cele pe care noi suntem obișnuiți să le pregătim. Și nu-s rele deloc, mai ales că le poți mânca și cu topping-uri dulci – sirop de ciocolată, miere ori sirop de arțar, fructe proaspete, dar și presărate deasupra cu ceva brânză telemea. 

pancakes

Pancakes

5 din 2 votes
Fel: mic-dejun, desertDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 300 g făină

  • 150 g zahăr

  • 1 plic de praf de copt

  • 1 plic de zahăr vanilat

  • 1 linguriță de bicarbonat

  • 1/2 linguriță de sare

  • 5 ouă

  • 500 ml lapte

  • Pentru sos
  • 125 g unt

  • 125 g zahăr

  • 25 g cacao

  • 50 ml lapte

Cum să faceți

  • Într-un castron încăpător, amestecați ingredientele uscate – făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul, zahărul vanilat și sarea.
  • Adăugați ouăle și începeți să amestecați cu mixerul cu palete, încorporând treptat și laptele. În final, veți obține o compoziție de pancakes omogenă și fină ca textură, dar ceva mai groasă decât a clătitelor pe care le faceți în mod obișnuit.
  • Încingeți o tigaie antiaderentă și turnați câte un polonic din compoziție. Când la suprafața pancakesului apar bășicuțe, întoarceți-o pe partea cealaltă cu o paletă și mai lăsați 1-2 minute. Procedați la fel și pentru restul compoziției.
  • Pentru sos, amestecați într-o crăticioară ingredientele și țineți pe foc doar câteva minute, cât să dea în 2-3 clocote.
  • Turnați sosul călduț peste pancakes exact înainte de a le mânca.

Rețetă video