Dacă mâncăm paste în combinație cu legume, pește cu legume, de ce n-am încerca și paste cu pește și legume? Ne-am pus pe treabă și le-am gătit după gustul nostru și nu a fost rău deloc. E o combinație (poate) neașteptată, dar să știți că este foarte gustoasă.
Paste cu pește și legume
Porții
4
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
1 păstrăv (sau doradă)
400 g mini penne
2 linguri de măsline kalamata fără sâmburi
4-5 roșii cherry
1 lingură de capere (opțional)
lamâie
Oregano/rozmarin
2 linguri de vin alb (opțional)
2 linguri de ulei de măsline
2 caței de usturoi
Sare
Piper
Cum să faceți
- Condimentați peștele cu sare și piper și ierburile aromatice preferate. Așezați-l pe o hârtie de copt, puneți-i 3-4 felii de lămâie în burtă, și stropiți-l cu o lingură de ulei și vinul, dacă-l preferați. Împachetați hârtia de copt și strângeți capetele, să se gătească în aburi. Dați la cuptor, la 200 de grade, aproximativ 15-25 de minute, în funcție de mărime. După ce s-a răcorit, curățați carnea de pe oase.
- Între timp, fierbeți pastele în apă cu sare conform indicațiilor producătorului. Le scurgeți apoi și păstrați o ceșcuță din lichidul în care au fiert pastele.
- Tăiați roșiile în sferturi și le căliți cu usturoiul feliat într-o lingură de ulei bine încins, nu mai mult de 2 minute. Adăugați caperele și măslinele și mai țineți pe foc un minut.
- Adăugați pastele și apoi peștele și amestecați cu grijă. Dacă e necesar, adăugați un strop din apa în care au fiert pastele.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete