fbpx

Paste cu pește și legume

Dacă mâncăm paste în combinație cu legume, pește cu legume, de ce n-am încerca și paste cu pește și legume? Ne-am pus pe treabă și le-am gătit după gustul nostru și nu a fost rău deloc. E o combinație (poate) neașteptată, dar să știți că este foarte gustoasă.

Paste cu pește și legume

5.0 from 1 vote
Course: pranz, cinaDifficulty: usor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 1 păstrăv (sau doradă)

  • 400 g mini penne

  • 2 linguri de măsline kalamata fără sâmburi

  • 4-5 roșii cherry

  • 1 lingură de capere (opțional)

  • lamâie

  • Oregano/rozmarin

  • 2 linguri de vin alb (opțional)

  • 2 linguri de ulei de măsline

  • 2 caței de usturoi

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Condimentați peștele cu sare și piper și ierburile aromatice preferate. Așezați-l pe o hârtie de copt, puneți-i 3-4 felii de lămâie în burtă, și stropiți-l cu o lingură de ulei și vinul, dacă-l preferați. Împachetați hârtia de copt și strângeți capetele, să se gătească în aburi. Dați la cuptor, la 200 de grade, aproximativ 15-25 de minute, în funcție de mărime. După ce s-a răcorit, curățați carnea de pe oase.
  • Între timp, fierbeți pastele în apă cu sare conform indicațiilor producătorului. Le scurgeți apoi și păstrați o ceșcuță din lichidul în care au fiert pastele.
  • Tăiați roșiile în sferturi și le căliți cu usturoiul feliat într-o lingură de ulei bine încins, nu mai mult de 2 minute. Adăugați caperele și măslinele și mai țineți pe foc un minut.
  • Adăugați pastele și apoi peștele și amestecați cu grijă. Dacă e necesar, adăugați un strop din apa în care au fiert pastele.