fbpx

Paste cu carne tocată

paste cu carne tocată

Sosul bolognese este unul dintre cele mai gustoase sosuri de carne. Modul de preparare nu este greu deloc, dar timpul de gătire nu este unul scurt. Vedeți aici cum se face.

Rețeta de paste cu carne tocată este însă mult mai potrivită atunci când timpul nu este chiar cel mai bun prieten al nostru, dar trebuie să pregătim ceva pentru întreaga familie. Este mai rapidă și foarte gustoasă.

paste cu carne tocată

Paste cu carne tocată

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 500 g carne tocată amestec

  • 500 g paste

  • 200 ml bulion

  • 300 ml apă

  • 2 cepe mici (sau o legătură de ceapă verde)

  • 4 caței de usturoi (sau o legătură de usturoi verde)

  • 200 ml vin alb (sau roșu)

  • 1 frunză de dafin

  • Cimbru

  • Oregano

  • Parmezan sau grana padano

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Căliți carnea tocată în 3-4 linguri de ulei bine încins. După ce s-a rumenit, adăugați ceapa și usturoiul tăiate mărunt, sare și piper.
  • După ce și legumele s-au înmuiat, adăugați vinul, lăsați să dea un clocot (să se evapore alcoolul), bulionul, cimbrul și puțin oregano. Dacă vă place gustul picant, puneți și fulgi de chili. După ce amestecul a scăzut, adăugați apa, puneți capacul și lăsați să dea câteva clocote împreună.
  • Între timp, fierbeți pastele în apă cu sare și frunza de dafin (pentru aromă și gust), respectând timpul de fierbere de pe pachet. Scurgeți pastele și opriți o cană din lichidul în care au fiert.
  • Puneți pastele peste sosul de carne și amestecați. Dacă sosul nu este suficient, adăugați din apa păstrată.
  • Presărați parmezan sau grana padano la final.

Rețetă video

Tags: