fbpx

Budincă de paste cu nucă și gem

budincă de paste cu nucă și gem

Am găsit această rețetă de budincă de paste cu nucă și gem într-un almanah de prin anii ’80. Și pentru că am poftit la ea, am și pregătit-o. I-am adăugat unt, în loc de ulei, iar unul dintre gemuri l-am făcut atunci, pe loc, dar voi puteți folosi gemul pe care-l aveți deja în cămară. Și să știți că este grozavă și a doua zi, chiar am savurat fiecare înghițitură!

budincă de paste cu nucă și gem

Budincă de paste cu nucă și gem

5.0 from 2 votes
Course: gustare, desertDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 400 g paste

  • 20 prune

  • 150 g gem de caise

  • 5 linguri de zahăr

  • 2 batoane de scorțișoară

  • 1 plic de zahăr vanilat

  • 150 g nuci

  • 30 g unt moale

  • Scorțișoară

  • Pesmet

  • Sare

Cum să faceți

  • Puneți la fiert prunele curățate de sâmburi cu zahărul, vanilia și batoanele de scorțișoară. Lăsați să dea câteva clocote și să scadă zeama, dar nu foarte mult.
  • Între timp, fierbeți pastele în apă cu sare. Respectați timpul de fierbere indicat de producător. Apoi le scurgeți într-o sită.
  • Rumeniți nucile într-o tigaie, apoi le zdrobiți cu ciocanul de șnițele/sucitorul pe o foaie de copt.
  • Ungeți un vas de copt cu unt și presărați pesmetul.
  • Puneți un strat de paste, apoi nucă, câteva linguri de gem de prune, din nou paste, nucă și gemul de caise și încă un strat de paste, nucă și gem de prune, scorțișoară după gust. Coaceți 15 minute la 200 de grade.

Rețetă video

Tags: