Roșiile umplute cu orez sunt pur și simplu delicioase. Vă recomandăm să nu fiți zgârciți cu ierburile aromatice (pe care însă le puteți schimba în funcție de preferințe), sunt esențiale pentru aroma și savoarea preparatului.
Roșii umplute cu orez
Porții
3
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
50
minutesIngrediente
100 g orez
6 roșii
2 caței de usturoi
Ulei de măsline
1/2 legătură de mărar
1/2 legătură de pătrunjel
Busuioc (5-6 frunze)
Cimbru verde (opțional)
200 ml apă
Sare
Piper
Cum să faceți
- Scobiți roșiile, păstrați capacul tăiat, și puneți miezul în vasul unui blender împreună usturoiul, ierburile aromatice, sare și piper, puțin ulei (nu mai mult de o lingură). Mixați bine până se formează un sos omogen.
- Adăugați-l peste orez, amestecați și apoi umpleți roșiile și acoperiți cu capacele. Turnați deasupra puțin ulei și apa și așezați în tavă și câteva fire de cimbru.
- Dați la cuptor, la 190 de grade, până se gătește orezul, aproximativ 40-50 de minute.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete