fbpx

Roșii umplute cu orez

Roșii umplute cu orez

Roșiile umplute cu orez sunt pur și simplu delicioase. Vă recomandăm să nu fiți zgârciți cu ierburile aromatice (pe care însă le puteți schimba în funcție de preferințe), sunt esențiale pentru aroma și savoarea preparatului.

Roșii umplute cu orez

Roșii umplute cu orez

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

3

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 100 g orez

  • 6 roșii

  • 2 caței de usturoi

  • Ulei de măsline

  • 1/2 legătură de mărar

  • 1/2 legătură de pătrunjel

  • Busuioc (5-6 frunze)

  • Cimbru verde (opțional)

  • 200 ml apă

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Scobiți roșiile, păstrați capacul tăiat, și puneți miezul în vasul unui blender împreună usturoiul, ierburile aromatice, sare și piper, puțin ulei (nu mai mult de o lingură). Mixați bine până se formează un sos omogen.
  • Adăugați-l peste orez, amestecați și apoi umpleți roșiile și acoperiți cu capacele. Turnați deasupra puțin ulei și apa și așezați în tavă și câteva fire de cimbru.
  • Dați la cuptor, la 190 de grade, până se gătește orezul, aproximativ 40-50 de minute.

Rețetă video

Tags: