fbpx

Paste cu spanac

O rețetă simplă, gustoasă și foarte ușor de pregăti pentru un prânz pe fugă sau o cină rapidă. La final am adăugat ceva brânză rasă deasupra, dar aceste paste cu spanac, delicioase spunem noi, se potrivesc și cu o brânză telemea sfărâmată. Alegeți ce vă place.

Paste cu spanac

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 300 g paste spirale

  • 2 legături de spanac (cu aproximaÈ›ie 300 g)

  • 2 linguri de smântână

  • Usturoi granulat

  • Parmezan/grana padano/telemea

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • FierbeÈ›i frunzele de spanac pentru 30 de secunde È™i le puneÈ›i la scurs într-o sită.
  • PuneÈ›i pastele la fiert în apă cu sare È™i respectaÈ›i timpul indicat pe pachet.
  • PuneÈ›i spanacul în blender cu un praf de sare È™i de piper È™i îl pasaÈ›i cât de fin se poate. AdăugaÈ›i smântâna, usturoi granulat după gust (sau un cățel pisat cât mai fin), un strop de ulei de măsline È™i blendaÈ›i din nou.
  • TurnaÈ›i sosul de spanac peste pastele bine scurse È™i amestecaÈ›i. RadeÈ›i deasupra parmezan sau grana padano ori altă brânză bine uscată. Poftă bună vă dorim!

Rețetă video