fbpx

Paste cu spanac

O rețetă simplă, gustoasă și foarte ușor de pregăti pentru un prânz pe fugă sau o cină rapidă. La final am adăugat ceva brânză rasă deasupra, dar aceste paste cu spanac, delicioase spunem noi, se potrivesc și cu o brânză telemea sfărâmată. Alegeți ce vă place.

Paste cu spanac

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 300 g paste spirale

  • 2 legături de spanac (cu aproximație 300 g)

  • 2 linguri de smântână

  • Usturoi granulat

  • Parmezan/grana padano/telemea

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Fierbeți frunzele de spanac pentru 30 de secunde și le puneți la scurs într-o sită.
  • Puneți pastele la fiert în apă cu sare și respectați timpul indicat pe pachet.
  • Puneți spanacul în blender cu un praf de sare și de piper și îl pasați cât de fin se poate. Adăugați smântâna, usturoi granulat după gust (sau un cățel pisat cât mai fin), un strop de ulei de măsline și blendați din nou.
  • Turnați sosul de spanac peste pastele bine scurse și amestecați. Radeți deasupra parmezan sau grana padano ori altă brânză bine uscată. Poftă bună vă dorim!

Rețetă video