O rețetă simplă, gustoasă și foarte ușor de pregăti pentru un prânz pe fugă sau o cină rapidă. La final am adăugat ceva brânză rasă deasupra, dar aceste paste cu spanac, delicioase spunem noi, se potrivesc și cu o brânză telemea sfărâmată. Alegeți ce vă place.
Paste cu spanac
Porții
2
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
10
minutesTimp total
20
minutesIngrediente
300 g paste spirale
2 legături de spanac (cu aproximație 300 g)
2 linguri de smântână
Usturoi granulat
Parmezan/grana padano/telemea
Ulei de măsline
Sare
Piper
Cum să faceți
- Fierbeți frunzele de spanac pentru 30 de secunde și le puneți la scurs într-o sită.
- Puneți pastele la fiert în apă cu sare și respectați timpul indicat pe pachet.
- Puneți spanacul în blender cu un praf de sare și de piper și îl pasați cât de fin se poate. Adăugați smântâna, usturoi granulat după gust (sau un cățel pisat cât mai fin), un strop de ulei de măsline și blendați din nou.
- Turnați sosul de spanac peste pastele bine scurse și amestecați. Radeți deasupra parmezan sau grana padano ori altă brânză bine uscată. Poftă bună vă dorim!
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete