fbpx

Paste cu roșii cherry și brânză la cuptor

paste cu roșii cherry și brânză la cuptor

Rețeta de paste cu roșii cherry și brânză la cuptor a făcut furori pe internet în vara lui 2020, după ce a fost publicată de cea care a și inventat, o bloggeriță finlandeză, Jenni Hayrinen. Am adaptat rețeta după gustul nostru și a ieșit ceva foarte bun. Chiar merită s-o încercați și voi!

paste cu roșii cherry și brânză la cuptor

Paste cu roșii cherry și brânză la cuptor

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

35

minutes

Ingrediente

  • 250 g paste scurte

  • 3 cutii de roșii cherry (3 x250 g)

  • 300 g brânză de capră

  • Frunze de busuioc

  • Frunze de oregano (opțional)

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Preîncălziți cuptorul la 200 grade. Așezați roșiile cherry într-un vas de copt, le stropiți cu ulei de măsline și condimentați cu sare și piper după gust. Adăugați și câteva frunze de busuioc și de oregano, dacă le aveți.
  • Așezați bucata de brânză în mijlocul roșiilor și dați la cuptor 30 de minute, până când roșiile cherry și brânza se înmoaie.
  • În acest timp, fierbeti pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Le scurgeți și păstrați o cană din apa în care au fiert.
  • Scoateți tava din cuptor și amestecati cu furculița (sau cu pasatorul de cartofi, dar fără să le faceți pastă fină).
  • Puneți deasupra pastele scurse și amestecați. Dacă amestecul e prea uscat, adăugați câte puțin din apa păstrată. Sunt grozave dacă le mâncați pe loc. Reîncălzite își pierd din savoare.

Rețetă video

Sfaturi

  • Puteți adăuga în tavă, odată cu roșiile cherry, și 2-3 căței de usturoi, dacă vă plac.
Tags: