Rețeta de paste cu roșii cherry și brânză la cuptor a făcut furori pe internet în vara lui 2020, după ce a fost publicată de cea care a și inventat, o bloggeriță finlandeză, Jenni Hayrinen. Am adaptat rețeta după gustul nostru și a ieșit ceva foarte bun. Chiar merită s-o încercați și voi!
Paste cu roșii cherry și brânză la cuptor
Porții
4
porțiiTimp preparare
5
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
35
minutesIngrediente
250 g paste scurte
3 cutii de roșii cherry (3 x250 g)
300 g brânză de capră
Frunze de busuioc
Frunze de oregano (opțional)
Ulei de măsline
Sare
Piper
Cum să faceți
- Preîncălziți cuptorul la 200 grade. Așezați roșiile cherry într-un vas de copt, le stropiți cu ulei de măsline și condimentați cu sare și piper după gust. Adăugați și câteva frunze de busuioc și de oregano, dacă le aveți.
- Așezați bucata de brânză în mijlocul roșiilor și dați la cuptor 30 de minute, până când roșiile cherry și brânza se înmoaie.
- În acest timp, fierbeti pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Le scurgeți și păstrați o cană din apa în care au fiert.
- Scoateți tava din cuptor și amestecati cu furculița (sau cu pasatorul de cartofi, dar fără să le faceți pastă fină).
- Puneți deasupra pastele scurse și amestecați. Dacă amestecul e prea uscat, adăugați câte puțin din apa păstrată. Sunt grozave dacă le mâncați pe loc. Reîncălzite își pierd din savoare.
Rețetă video
Sfaturi
- Puteți adăuga în tavă, odată cu roșiile cherry, și 2-3 căței de usturoi, dacă vă plac.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete