fbpx

Spaghete cu usturoi și chili

spaghete cu usturoi și chilli

Aceste spaghete cu usturoi și chili sunt grozave pentru zilele în care doriți o cină rapidă și fără bătăi de cap în bucătărie. Iar dacă nu ați gătit până acum rețeta de spaghetti aglio, olio e pepperoncino (cum se numește în limba italiană), nici nu știți ce ați ratat. Vă spunem doar că este un preparat tipic din bucătăria napolitană și este foarte popular printre localnici, dar și printre turiști.

spaghete cu usturoi și chilli

Spaghete cu usturoi și chili

5.0 from 2 votes
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 400 g spaghete

  • 7 linguri de ulei de măsline

  • 8 caÈ›ei de usturoi

  • 1 linguriță de fulgi de chili

  • 1 legătură de pătrunjel

  • 50 g parmezan ras + extra

  • Sare

Cum să faceți

  • FierbeÈ›i spaghetele în apă cu sare. RespectaÈ›i timpul de fierbere indicat pe pachetul de paste. La final, le scurgeÈ›i È™i păstraÈ›i o cană din apa fierbinte.
  • PuneÈ›i uleiul, usturoiul È™i fulgii de chili, deodată, pe foc. FierbeÈ›i pe foc mic 4-5, cât să se aromatizeze uleiul (fără să se ardă usturoiul).
  • TurnaÈ›i uleiul peste pastele scurse, adăugaÈ›i pătrunjelul tocat fin, parmezanul. Dacă amestecul e prea uscat, adăugaÈ›i treptat din apa păstrată, cât să obÈ›ineÈ›i un sos cremos.
  • PuneÈ›i pastele în farfurii È™i mai presăraÈ›i parmezan, să fie totul È™i mai bun.

Rețetă video

Tags: