fbpx

Spaghete cu usturoi și chili

spaghete cu usturoi și chilli

Aceste spaghete cu usturoi și chili sunt grozave pentru zilele în care doriți o cină rapidă și fără bătăi de cap în bucătărie. Iar dacă nu ați gătit până acum rețeta de spaghetti aglio, olio e pepperoncino (cum se numește în limba italiană), nici nu știți ce ați ratat. Vă spunem doar că este un preparat tipic din bucătăria napolitană și este foarte popular printre localnici, dar și printre turiști.

spaghete cu usturoi și chilli

Spaghete cu usturoi și chili

5 from 2 votes
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 400 g 400 spaghete

  • 7 7 linguri de ulei de măsline

  • 8 8 caței de usturoi

  • 1 1 linguriță de fulgi de chili

  • 1 1 legătură de pătrunjel

  • 50 g 50 parmezan ras + extra

  • Sare

Cum să faceți

  • Fierbeți spaghetele în apă cu sare. Respectați timpul de fierbere indicat pe pachetul de paste. La final, le scurgeți și păstrați o cană din apa fierbinte.
  • Puneți uleiul, usturoiul și fulgii de chili, deodată, pe foc. Fierbeți pe foc mic 4-5, cât să se aromatizeze uleiul (fără să se ardă usturoiul).
  • Turnați uleiul peste pastele scurse, adăugați pătrunjelul tocat fin, parmezanul. Dacă amestecul e prea uscat, adăugați treptat din apa păstrată, cât să obțineți un sos cremos.
  • Puneți pastele în farfurii și mai presărați parmezan, să fie totul și mai bun.

Rețetă video

Tags: