fbpx

Pui cu orez

Pui cu orez

Cu toate că are ceva mai mulți pași de preparare, rețeta de pui cu orez este foarte simplă și ușor de făcut. Dacă v-am făcut curioși de gustul preparatului, vă mai spunem că ați putea pune carnea la marinat de seara, iar a doua zi carnea va fi și mai fragedă și gustoasă.

Pui cu orez

Pui cu orez

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

55

minutes
Timp de marinare

2

ore
Timp total

1

hour 

15

minutes

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui dezosate (cu piele)

  • 250 ml lapte

  • 1 linguriță boia dulce

  • Sare

  • Piper

  • Pentru umplutura de orez:
  • 200 g de orez

  • 1 ceapă medie

  • 200 ml apă

  • Busuioc (sau oregano ori cimbru)

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

  • Pentru sos⁣:
  • 200 ml passata cu busuioc (sos gros de roșii)

  • 2 linguri de ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Înmuiați orezul într-un vas cu 200 ml de apă fierbinte și îl lăsați la hidratat 15 minute.
  • Puneți pulpele de pui într-un vas încăpător și turnați laptele rece, adăugați piperul, boiaua preferată și sare. Acoperiți și dați la rece 2-3 ore, dacă aveți timp. Dacă nu, țineți puiul la marinat măcar 15 minute.
  • Încingeti într-o tigaie puțin ulei și căliți ceapa tocată mărunt, cam 2-3 minute.
  • Scurgeți bine orezul, îl adăugați peste ceapă și îl căliți 3 minute. Puneți apoi piper și sare după gust, puțin busuioc și turnați un pahar cu apa caldă peste orez. Acoperiți și gătiți până când orezul absoarbe apa. Lăsați apoi să se răcească.
  • Pentru sos, încingeți uleiul într-o crăticioară și adăugați sosul gros de roșii (passata). Pentru că sosul folosit avea deja busuioc, nu i-am adăugat și alte mirodenii. Dacă folosiți un sos de roșii simplu, adăugați fie cimbru, fie busuioc ori oregano. Condimentați și lăsați să dea un clocot.
  • Scoateți pulpele de pui pe șervete de hârtie pentru a le usca.
  • Așezați câte o pulpă de pui, cu pielea în jos, într-un castronel potrivit ca mărime. Adăugați 1-2 linguri de orez (în funcție de cât de mare este bucata de carne) și împăturiți ca pe portofel. Asezați ”pachețelele” de carne într-o tavă potrivită ca mărime, cu pielea în sus, să se rumenească frumos..
  • Turnați sosul de roșii peste pui, acoperiți și dați la cuptor, la 190 de grade, 35 de minute. Scoateți și adăugați orezul rămas de jur împrejurul bucăților de carne. Mai dați la cuptor 20 de minute.

Rețetă video

Sfaturi

  • Dacă pulpele de pui sunt ceva mai groase, vă sfătuim să le bateți cu ciocanul pentru șnițele, dar fără să rupeți fibrele de carne.
Tags: