Tarta cu spanac și brânză poate fi o mâncare în sine sau un aperitiv pentru mesele mai bogate, festive. Este bună și caldă, dar și rece, și o puteți păstra la frigider și 2-3 zile. Rețeta este super simplă, vă promitem că iese negreșit și că o să vă placă mult.
Tartă cu spanac și brânză
Porții
6
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
45
minutesTimp total
55
minutesIngrediente
1 aluat foitaj proaspăt
5-6 roșii cherry (sau 2 roșii obișnuite, feliate)
200 g brânză telemea
2 cutii de brânză tip Făgăraș
2 ouă
50 g baby spanac proaspăt (½ cutie)
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tapetați forma de tartă cu aluatul foitaj, decupați marginile prea înalte și îl înțepați din loc în loc cu furculița. Dați la cuptorul încins la 180 de grade pentru 10-15 minute.
- Între timp, bateți ouăle bine de tot cu un tel. Adăugați brânza telemea rasă sau sfărâmată și cea tip Făgăraș, frunzele de spanac, sare și piper după gust.
- Turnați apoi amestecul în tavă, așezați deasupra roșioarele tăiate în jumătăți, asezonați cu sare și piper și dați din nou la cuptor pentru 35-40 de minute.
- Lăsați să se răcorească măcar 10-15 minute înainte de feliere. Poftă bună!
Sfaturi
- Dacă amestecul de brânzeturi, ouă și spanac vi se pare prea gros, puteți să mai adăugați 1-2 linguri de smântână.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete