fbpx

Tartă cu spanac și brânză

Tarta cu spanac și brânză poate fi o mâncare în sine sau un aperitiv pentru mesele mai bogate, festive. Este bună și caldă, dar și rece, și o puteți păstra la frigider și 2-3 zile. Rețeta este super simplă, vă promitem că iese negreșit și că o să vă placă mult.

Tartă cu spanac și brânză

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

45

minutes
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 1 aluat foitaj proaspăt

  • 5-6 roÈ™ii cherry (sau 2 roÈ™ii obiÈ™nuite, feliate)

  • 200 g brânză telemea

  • 2 cutii de brânză tip FăgăraÈ™

  • 2 ouă

  • 50 g baby spanac proaspăt (½ cutie)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • TapetaÈ›i forma de tartă cu aluatul foitaj, decupaÈ›i marginile prea înalte È™i îl înÈ›epaÈ›i din loc în loc cu furculiÈ›a. DaÈ›i la cuptorul încins la 180 de grade pentru 10-15 minute.
  • ÃŽntre timp, bateÈ›i ouăle bine de tot cu un tel. AdăugaÈ›i brânza telemea rasă sau sfărâmată È™i cea tip FăgăraÈ™, frunzele de spanac, sare È™i piper după gust.
  • TurnaÈ›i apoi amestecul în tavă, aÈ™ezaÈ›i deasupra roÈ™ioarele tăiate în jumătăți, asezonaÈ›i cu sare È™i piper È™i daÈ›i din nou la cuptor pentru 35-40 de minute.
  • LăsaÈ›i să se răcorească măcar 10-15 minute înainte de feliere. Poftă bună!

Sfaturi

  • Dacă amestecul de brânzeturi, ouă È™i spanac vi se pare prea gros, puteÈ›i să mai adăugaÈ›i 1-2 linguri de smântână.
Tags: