Dovleceii se combină delicios cu brânza, verdețurile și sosul de roșii. Le-am îmbinat simplu și gustos, într-o rețetă delicioasă pentru prânz sau cină. Vedeți care sunt ingredientele pentru rulouri de dovlecei cu brânză și sos de roșii și treceți-le pe lista de cumpărături.
Rulouri de dovlecei cu brânză și sos de roșii
Porții
8
porțiiTimp preparare
25
minutesTimp gătire
15
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
400 g brânză telemea (de care preferați)
2 linguri cu vârf de smântână (sau iaurt)
1 legătură de mărar
1 legătură de pătrunjel
Ulei de floarea-soarelui
Sare
Piper
- Pentru sosul de roșii (vedeți cum l-am făcut aici)
1 kg roșii date pe răzătoare (sau 2 cutii de roșii tocate în suc propriu)
1 ceapă uscată
3 caței de usturoi
1 vârf de cuțit de fulgi de chili
Busuioc
Ulei de floarea-soarelui
Oregano
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați dovleceii (nu trebuie să-i curățați de coajă), pe lungime, în felii subțiri. Vă este mai ușor dacă folosiți mandolina (cum este aceasta). Le dați cu puțină sare și ulei și le coaceți pe grătar, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte, cât să se înmoaie, să le puteți rula ușor
- Pentru sos, căliți ceapa și usturoiul în puțin ulei, apoi puneți sosul gros de roșii. Lăsați să dea 2-3 clocote, adăugați mirodeniile și mai lăsați să fiarbă 2-3 minute, apoi îl dați deoparte.
- Sfărâmați brânza și o amestecați cu smântâna, verdețurile tăiate mărunt și piper. Dacă brânza nu e sărată, potriviți gustul și de sare.
- Puneți 2 lingurițe de cremă de brânză pe fiecare felie de dovlecel și rulați.
- Turnați sosul de roșii într-o tavă și așezați deasupra rulourile. Dacă sosul e prea gros, adăugați și un pic de apă. Dați la cuptor, la 200C, pentru 15 minute.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete