fbpx
categoria

fără carne

Plăcintă cu brânză Brie

Plăcintele sărate sunt întotdeauna o alegere bună. Fie că sunt cu carne, fie că sunt brânză, rețetele sunt foarte simple, dar mai ales gustoase. Așa și plăcinta noastră cu brânză Brie, este o bucurie...

Cartofi wedges cu sos de iaurt

Cartofii wedges sunt des întâlniți în meniurile restaurantelor fast-food și sunt o bunătate. Dar pe care-i putem pregăti foarte ușor și vă arătăm imediat cum să-i faceți. Cât timp stau la cuptor, faceți și...

Conopidă gratinată

Ne dăm în vânt după conopidă și am gătit-o în multe feluri: supe-creme, orez, budincă sau cu sos de unt. De această dată am făcut conopidă gratinată și a ieșit o nebunie, mai ales...

Gofre cu feta și spanac

Oricum le-ați spune, faguri, vafe, wafe sau gofre, rețeta de bază conține făină, praf de copt și/sau bicarbonat, lapte bătut/chefir, lapte dulce ori iaurt. Dacă vreți să le faceți sărate, mai adăugați brânză, bacon...
Ouă jumări

Ouă jumări

Ouă jumări, papară, scrambled eggs sau scrob sunt denumiri pentru această retetă extrem de simplă, gustoasă și sățioasă. Singurul ei secret este să nu gătiți ouăle prea mult. Le-am pus alături și o gofră...
budinca de cartofi

Budincă de cartofi

Cea mai simplă rețetă de budincă de cartofi pe care o puteți pregăti pentru o masă în familie. Toată pregătirea rețetei nu durează mai mult de 15 minute, iar ajutorul unei mandoline este de...
Vinete cu brânză de capră

Vinete cu brânză de capră

Tapas sunt acele gustări din bucătăria spaniolă. Pot fi reci, cum sunt măslinele, brânzeturile și salamurile ori jamonul, sau calde, cum sunt aceste vinete cu brânză de capră și un strop de gem de...
Brânză Camembert în foitaj

Brânză Camembert în foitaj

Camembert este o brânză franțuzească, cremoasă, foarte potrivită pentru un platou cu specialități. Dar care poate fi vedeta acestei rețete numai bună pentru serile reci în care ne adunăm în bucătărie, să povestim ce-am...
Roșii umplute cu orez

Roșii umplute cu orez

Roșiile umplute cu orez sunt pur și simplu delicioase. Vă recomandăm să nu fiți zgârciți cu ierburile aromatice (pe care însă le puteți schimba în funcție de preferințe), sunt esențiale pentru aroma și savoarea...
crema de branza cu ardei copti

Cremă de brânză și ardei copți

Crema de brânză cu ardei copți este o altă idee de aperitiv pe care o puteți pregăti foarte ușor și foarte rapid, mai ales dacă aveți deja ardeii copți în sertarul congelatorului. Combinația de...

Ciorbă de legume dreasă cu smântână

”De la supă încoace, nu s-a inventat nimic mai echilibrat în materie de nutriție. Fie că e de legume sau are și carne, fie că mâncați caldă sau rece, fie că e acră sau...
budinca cu dovlecei si morcovi

Budincă cu dovlecei și morcovi

Ce spuneți de o budincă cu dovlecei și morcovi? O rețetă foarte simplă, cu consistență moale, savuroasă. Amestecați toate ingredientele într-un singur castron, așa că nu aveți nici multe vase de spălat. Noi am...
dovlecei pane cu sos de iaurt

Dovlecei pane cu sos de iaurt

Cu toate că-i putem mânca în orice anotimp, dovleceii sunt mai gustoși vara. Când alegem să-i gătim mai simplu, cum e această rețetă. Îi puteți felia sau tăia rondele, dar noi i-am tăiat în...
frigarui cu legume si branza halloumi

Frigărui cu legume și brânză halloumi

Cea mai simplă rețetă de frigărui cu legume și brânză halloumi. Despre care putem spune că este varianta vegetariană a clasicului souvlaki grecesc.