Tapas sunt acele gustări din bucătăria spaniolă. Pot fi reci, cum sunt măslinele, brânzeturile și salamurile ori jamonul, sau calde, cum sunt aceste vinete cu brânză de capră și un strop de gem de roșii. O combinație senzațională pe care am degustat-o în sudul Spaniei și care ne-a plăcut foarte mult. Se potrivește bine cu bere sau vin alb.
Vinete cu brânză de capră
Porții
4
porțiiTimp preparare
40
minutesTimp gătire
15
minutesTimp total
55
minutesIngrediente
1 vânătă
100 g brânză de capră
50 g gem de roșii (sau de coacăze ori de merișoare)
200 g sos passata (sos de roșii mai gros)
Oregano (și/sau cimbru)
Ulei de măsline
Sare
Piper
- Pentru gemul de roșii
500 g roșii cherry (sau obișnuite)
4 linguri de zahăr
Zeama de la 1 lămâie
Cum să faceți
- Pentru gemul de roșii, tăiați roșiile în jumătăți, presărați deasupra zahărul, amestecați și lăsați deoparte 30 de minute, dacă aveți mai mult timp. La final puneți zeama de lămâie și puneți vasul pe foc, amestecând din când în când, până când se evaporă lichidul și se leagă gemul, aproximativ, 15-20 de minute.
- Spălați vânăta și o tăiați în felii groase de aproximativ 1 – 1,5 cm. Asezonați cu piper proaspăt măcinat și sare. Le rumeniți într-o tigaie unsă cu puțin ulei de măsline. Preîncălziți cuptorul la foc mediu (180°C).
- Puneți în tavă un strat de sos passata, oregano, sare și piper după gust și o lingură de ulei de măsline. Amestecați.
- Așezați vinetele, puneți câte o linguriță de gem de roșii și câte o felie de brânză de capră.
- Dați la cuptor 10-15 minute, până când brânza se topește ușor.
Rețetă video
Tags: sos de roșiivinete
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete