fbpx

Vinete cu brânză de capră

Vinete cu brânză de capră

Tapas sunt acele gustări din bucătăria spaniolă. Pot fi reci, cum sunt măslinele, brânzeturile și salamurile ori jamonul, sau calde, cum sunt aceste vinete cu brânză de capră și un strop de gem de roșii. O combinație senzațională pe care am degustat-o în sudul Spaniei și care ne-a plăcut foarte mult. Se potrivește bine cu bere sau vin alb.

Vinete cu brânză de capră

Vinete cu brânză de capră

5.0 from 1 vote
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

40

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 1 vânătă

  • 100 g brânză de capră

  • 50 g gem de roÈ™ii (sau de coacăze ori de meriÈ™oare)

  • 200 g sos passata (sos de roÈ™ii mai gros)

  • Oregano (È™i/sau cimbru)

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

  • Pentru gemul de roÈ™ii
  • 500 g roÈ™ii cherry (sau obiÈ™nuite)

  • 4 linguri de zahăr

  • Zeama de la 1 lămâie

Cum să faceți

  • Pentru gemul de roÈ™ii, tăiaÈ›i roÈ™iile în jumătăți, presăraÈ›i deasupra zahărul, amestecaÈ›i È™i lăsaÈ›i deoparte 30 de minute, dacă aveÈ›i mai mult timp. La final puneÈ›i zeama de lămâie È™i puneÈ›i vasul pe foc, amestecând din când în când, până când se evaporă lichidul È™i se leagă gemul, aproximativ, 15-20 de minute.
  • SpălaÈ›i vânăta È™i o tăiaÈ›i în felii groase de aproximativ 1 – 1,5 cm. AsezonaÈ›i cu piper proaspăt măcinat È™i sare. Le rumeniÈ›i într-o tigaie unsă cu puÈ›in ulei de măsline. PreîncălziÈ›i cuptorul la foc mediu (180°C).
  • PuneÈ›i în tavă un strat de sos passata, oregano, sare È™i piper după gust È™i o lingură de ulei de măsline. AmestecaÈ›i.
  • AÈ™ezaÈ›i vinetele, puneÈ›i câte o linguriță de gem de roÈ™ii È™i câte o felie de brânză de capră.
  • DaÈ›i la cuptor 10-15 minute, până când brânza se topeÈ™te uÈ™or.

Rețetă video

Tags: