fbpx

Vinete cu brânză de capră

Vinete cu brânză de capră

Tapas sunt acele gustări din bucătăria spaniolă. Pot fi reci, cum sunt măslinele, brânzeturile și salamurile ori jamonul, sau calde, cum sunt aceste vinete cu brânză de capră și un strop de gem de roșii. O combinație senzațională pe care am degustat-o în sudul Spaniei și care ne-a plăcut foarte mult. Se potrivește bine cu bere sau vin alb.

Vinete cu brânză de capră

Vinete cu brânză de capră

5.0 from 1 vote
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

40

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 1 vânătă

  • 100 g brânză de capră

  • 50 g gem de roșii (sau de coacăze ori de merișoare)

  • 200 g sos passata (sos de roșii mai gros)

  • Oregano (și/sau cimbru)

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

  • Pentru gemul de roșii
  • 500 g roșii cherry (sau obișnuite)

  • 4 linguri de zahăr

  • Zeama de la 1 lămâie

Cum să faceți

  • Pentru gemul de roșii, tăiați roșiile în jumătăți, presărați deasupra zahărul, amestecați și lăsați deoparte 30 de minute, dacă aveți mai mult timp. La final puneți zeama de lămâie și puneți vasul pe foc, amestecând din când în când, până când se evaporă lichidul și se leagă gemul, aproximativ, 15-20 de minute.
  • Spălați vânăta și o tăiați în felii groase de aproximativ 1 – 1,5 cm. Asezonați cu piper proaspăt măcinat și sare. Le rumeniți într-o tigaie unsă cu puțin ulei de măsline. Preîncălziți cuptorul la foc mediu (180°C).
  • Puneți în tavă un strat de sos passata, oregano, sare și piper după gust și o lingură de ulei de măsline. Amestecați.
  • Așezați vinetele, puneți câte o linguriță de gem de roșii și câte o felie de brânză de capră.
  • Dați la cuptor 10-15 minute, până când brânza se topește ușor.

Rețetă video

Tags: