fbpx

Budincă de cartofi

budinca de cartofi

Cea mai simplă rețetă de budincă de cartofi pe care o puteți găti pentru o masă în familie. Toată pregătirea rețetei nu durează mai mult de 15 minute, iar ajutorul unei mandoline este de neprețuit pentru a felia cartofii cât mai subțire (3 mm grosime), dar și cât mai egal. Cât timp stă la cuptor, aveți timp să pregătiți și o salată de frunze verzi, se potrivește de minune cu această budincă de cartofi.

Budincă de cartofi

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

45

minutes
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 1 kg cartofi albi

  • 2 linguri de unt topit

  • 1/2 linguriță pudră de usturoi

  • 100 g cașcaval ras

  • 230 ml lapte

  • 1 frunză de dafin

  • Nucșoară, opțional

  • Cimbru

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Încălziți cuptorul la 200 de grade. Feliați cartofii cu ajutorul unei mandoline sau al unui robot și îi amestecați cu o lingură de unt topit, sare, piper, un praf de nucșoară (opțional), pudră de usturoi.
  • Ungeți cu restul de unt vas de copt și aranjați jumătate din feliile de cartofi. Presărați cu un sfert din cașcavalul ras și așezați deasupra restul cartofilor.
  • Puneți la fiert laptele cu o linguriță de cimbru, dafinul și după ce a dar în clocot turnați lichidul peste cartofi. Acoperiți cu cașcavalul rămas și coaceți 45 – 50 de minute sau până când cartofii sunt fragezi.