fbpx

Brânză Camembert în foitaj

Brânză Camembert în foitaj

Camembert este o brânză franțuzească, cremoasă, foarte potrivită pentru un platou cu specialități. Dar care poate fi vedeta acestei rețete numai bună pentru serile reci în care ne adunăm în bucătărie, să povestim ce-am făcut peste zi, la un pahar cu vin.

Brânză Camembert în foitaj

Brânză Camembert în foitaj

5 from 1 vote
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 2 bucăți 2 de aluat foitaj proaspăt

  • 1 bucată 1 brânză Camembert

  • 1 legătură 1 de pătrunjel

  • 3 3 caței de usturoi

  • 1 linguriță 1 de ulei de măsline

  • 1 1 ou

  • Zeamă de lămâie

  • Rozmarin

  • Nucă

  • Sare

Cum să faceți

  • Pentru sos, mărunțiți în blenderul vertical pătrunjelul cu doi căței de usturoi, un praf de sare, uleiul și zeama de la jumătate de lămâie.
  • Decupați un pătrat din foaia de aluat. Ce vă rămâne, puneți deoparte, vom folosi aluatul pentru câteva saleuri.
  • Ungeți foaia cu sosul gros de pătrunjel, așezați în mijloc bucata de brânză. O crestați din loc în loc și înfigeți din loc în loc un cățel de usturoi feliat, bucăți de nucă și rozmarin.
  • Acoperiți cu a doua foaie de aluat, din care ați decupat un rotund. Împărțiți și tăiați aluatul în părți cât mai egale (nouă ne-au ieșit 20), astfel încât să le puteți răsuci cât mai ușor.
  • Ungeți aluatul cu ou bătut și dați la cuptor, la 200 de grade, 20-25 de minute.
  • Din aluaturile rămase, faceți rapid câteva saleuri. Vedeți în această rețetă cât de simplu este totul.

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un

 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal