Camembert este o brânză franțuzească, cremoasă, foarte potrivită pentru un platou cu specialități. Dar care poate fi vedeta acestei rețete numai bună pentru serile reci în care ne adunăm în bucătărie, să povestim ce-am făcut peste zi, la un pahar cu vin.
Brânză Camembert în foitaj
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
2 bucăți de aluat foitaj proaspăt
1 bucată brânză Camembert
1 legătură de pătrunjel
3 caței de usturoi
1 linguriță de ulei de măsline
1 ou
Zeamă de lămâie
Rozmarin
Nucă
Sare
Cum să faceți
- Pentru sos, mărunțiți în blenderul vertical pătrunjelul cu doi căței de usturoi, un praf de sare, uleiul și zeama de la jumătate de lămâie.
- Decupați un pătrat din foaia de aluat. Ce vă rămâne, puneți deoparte, vom folosi aluatul pentru câteva saleuri.
- Ungeți foaia cu sosul gros de pătrunjel, așezați în mijloc bucata de brânză. O crestați din loc în loc și înfigeți din loc în loc un cățel de usturoi feliat, bucăți de nucă și rozmarin.
- Acoperiți cu a doua foaie de aluat, din care ați decupat un rotund. Împărțiți și tăiați aluatul în părți cât mai egale (nouă ne-au ieșit 20), astfel încât să le puteți răsuci cât mai ușor.
- Ungeți aluatul cu ou bătut și dați la cuptor, la 200 de grade, 20-25 de minute.
- Din aluaturile rămase, faceți rapid câteva saleuri. Vedeți în această rețetă cât de simplu este totul.
Rețetă video
Tags: brânză camembertfoitaj
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete