fbpx

Brânză Camembert în foitaj

Brânză Camembert în foitaj

Camembert este o brânză franțuzească, cremoasă, foarte potrivită pentru un platou cu specialități. Dar care poate fi vedeta acestei rețete numai bună pentru serile reci în care ne adunăm în bucătărie, să povestim ce-am făcut peste zi, la un pahar cu vin.

Brânză Camembert în foitaj

Brânză Camembert în foitaj

5.0 from 2 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 2 bucăți de aluat foitaj proaspăt

  • 1 bucată brânză Camembert

  • 1 legătură de pătrunjel

  • 3 caÈ›ei de usturoi

  • 1 linguriță de ulei de măsline

  • 1 ou

  • Zeamă de lămâie

  • Rozmarin

  • Nucă

  • Sare

Cum să faceți

  • Pentru sos, mărunÈ›iÈ›i în blenderul vertical pătrunjelul cu doi căței de usturoi, un praf de sare, uleiul È™i zeama de la jumătate de lămâie.
  • DecupaÈ›i un pătrat din foaia de aluat. Ce vă rămâne, puneÈ›i deoparte, vom folosi aluatul pentru câteva saleuri.
  • UngeÈ›i foaia cu sosul gros de pătrunjel, aÈ™ezaÈ›i în mijloc bucata de brânză. O crestaÈ›i din loc în loc È™i înfigeÈ›i din loc în loc un cățel de usturoi feliat, bucăți de nucă È™i rozmarin.
  • AcoperiÈ›i cu a doua foaie de aluat, din care aÈ›i decupat un rotund. ÃŽmpărÈ›iÈ›i È™i tăiaÈ›i aluatul în părÈ›i cât mai egale (nouă ne-au ieÈ™it 20), astfel încât să le puteÈ›i răsuci cât mai uÈ™or.
  • UngeÈ›i aluatul cu ou bătut È™i daÈ›i la cuptor, la 200 de grade, 20-25 de minute.
  • Din aluaturile rămase, faceÈ›i rapid câteva saleuri. VedeÈ›i în această reÈ›etă cât de simplu este totul.

Rețetă video

Tags: