fbpx

Saleuri cu pesto și cașcaval

saleuri cu pesto și cașcaval

Îi iubim sau nu pe francezi, dar gastronomia lor este cea fără de care viața noastră ar fi fost mult mai săracă. Așa că nu ne mirăm că foitajul este un produs de patiserie originar din Franța (!) și a fost inventat în secolul al XVII-lea nu de către un mare bucătar, ci de un ajutor de patiser, Claudius Gele. Acum, fie între vorba noi, nu e un aluat simplu de făcut în casă. Dar ne putem bucura de gustul lui și atunci când îl cumpărăm. Cum am făcut noi pentru aceste saleuri cu pesto și cașcaval, absolut delicioase, vedeți rețeta video!

saleuri cu pesto și cașcaval

Saleuri cu pesto și cașcaval

5 from 2 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 2 bucăți de aluat foitaj

  • 50 g sos pesto

  • 150 g caÈ™caval

  • SeminÈ›e de susan

  • SeminÈ›e de mac

  • 1/2 linguriță de boia

  • 1 galbenuÈ™

  • 1 linguriță de iaurt/lapte bătut/smântână

Cum să faceți

  • DaÈ›i caÈ™cavalul pe răzătoare È™i, dacă vă place, adăugaÈ›i È™i un praf de boia. Noi am pus iute.
  • DerulaÈ›i prima foaie de aluat, È›inut la rece în tot acest timp.
  • UngeÈ›i foaia cu ceva sos pesto, după gust, È™i presăraÈ›i amestecul de caÈ™caval È™i boia.
  • PuneÈ›i deasupra a doua foaie de aluat È™i presaÈ›i uÈ™or, cu palmele.
  • TăiaÈ›i fâșii late de 2 cm, asiguraÈ›i-vă că aveÈ›i un cuÈ›it care taie foarte bine.
  • Cu atenÈ›ie, răsuciÈ›i fiecare fâșie de aluat – vedeÈ›i în reÈ›eta video cum am făcut.
  • AÈ™ezaÈ›i saleurile pe tava de copt. UngeÈ›i-le cu gălbenuÈ™ul amestecat cu iaurt, lapte bătut sau orice produs lactat pe care îl aveÈ›i în frigider È™i presăraÈ›i deasupra seminÈ›e de mac È™i de susan.
  • DaÈ›i la cuptorul preîncălzit È™i coaceÈ›i la 200 de grade, timp de 20-25 de minute.

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal