fbpx

Saleuri cu pesto și cașcaval

saleuri cu pesto și cașcaval

Îi iubim sau nu pe francezi, dar gastronomia lor este cea fără de care viața noastră ar fi fost mult mai săracă. Așa că nu ne mirăm că foitajul este un produs de patiserie originar din Franța (!) și a fost inventat în secolul al XVII-lea nu de către un mare bucătar, ci de un ajutor de patiser, Claudius Gele. Acum, fie între vorba noi, nu e un aluat simplu de făcut în casă. Dar ne putem bucura de gustul lui și atunci când îl cumpărăm. Cum am făcut noi pentru aceste saleuri cu pesto și cașcaval, absolut delicioase, vedeți rețeta video!

saleuri cu pesto și cașcaval

Saleuri cu pesto și cașcaval

5 din 2 votes
Fel: gustareDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 2 bucăți de aluat foitaj

  • 50 g sos pesto

  • 150 g cașcaval

  • Semințe de susan

  • Semințe de mac

  • 1/2 linguriță de boia

  • 1 galbenuș

  • 1 linguriță de iaurt/lapte bătut/smântână

Cum să faceți

  • Dați cașcavalul pe răzătoare și, dacă vă place, adăugați și un praf de boia. Noi am pus iute.
  • Derulați prima foaie de aluat, ținut la rece în tot acest timp.
  • Ungeți foaia cu ceva sos pesto, după gust, și presărați amestecul de cașcaval și boia.
  • Puneți deasupra a doua foaie de aluat și presați ușor, cu palmele.
  • Tăiați fâșii late de 2 cm, asigurați-vă că aveți un cuțit care taie foarte bine.
  • Cu atenție, răsuciți fiecare fâșie de aluat – vedeți în rețeta video cum am făcut.
  • Așezați saleurile pe tava de copt. Ungeți-le cu gălbenușul amestecat cu iaurt, lapte bătut sau orice produs lactat pe care îl aveți în frigider și presărați deasupra semințe de mac și de susan.
  • Dați la cuptorul preîncălzit și coaceți la 200 de grade, timp de 20-25 de minute.

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal