Tarta cu broccoli este alegerea noastră când ne dorim să mâncăm ceva bun, sățios și foarte ușor de pregătit. Mai ales că avem la congelator mai mereu câte o pungă cu broccoli, gata spălat și curățat, numai bun de pus în oală.
Tartă cu broccoli
Porții
6
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
35
minutesIngrediente
1 aluat foitaj proaspăt (puff pastry)
600 g broccoli
3 ouă
200 ml smântână lichidă
150 g brânză de capră
150 g mix de brânzeturi (sau cașcaval ori mozzarella)
Sare
Piper
Cum să faceți
- Fierbeți buchețelele de broccoli în apă cu sare pentru 3 minute. Le scoateți apoi într-un castron și le tăiați în bucățele.
- Bateți ouăle cu smântâna lichidă, sare și piper.
- Întindeți aluatul cu sucitorul, doar cât să vă asigurați că depășește diametrul tăvii de copt. Noi am folosit o tavă cu 22 cm diametru.
- Puneți aluatul în tavă, apoi buchețelele de broccoli, turnați amestecul de ouă și smântână, presărați brânza sfărâmată și mixul de brânzeturi.
- Dați la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 25-30 de minute. Tăiați tarta cu broccoli după ce s-a răcorit.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete