fbpx

Gofre cu feta și spanac

Oricum le-ați spune, faguri, vafe, wafe sau gofre,ingredientele de bază sunt aceleași: făină, praf de copt și/sau bicarbonat, lapte bătut/chefir, lapte dulce ori iaurt. Dacă vreți să le faceți sărate, mai adăugați brânză, bacon crocant, spanac, chorizo. Dacă vreți gofre dulci, puneți un pic de zahăr,  bănuți de ciocolată, fructe proaspete tăiate ori fructe uscate.

Gofre cu feta și spanac

5.0 from 1 vote
Course: gustare, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

gofre
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 190 g făină

  • 15 g praf de copt

  • 240 g iaurt obișnuit

  • 225 g lapte bătut

  • 1 ou

  • 80 g unt topit

  • 120 g brânză feta

  • 90 g spanac proaspăt

  • Busuioc (sau oregano)

  • Sare

  • Piper

  • Ulei de floarea-soarelui (sau unt topit)

Cum să faceți

  • Amestecați ingredientele umede: iaurtul, oul, laptele bătut (bine agitat înainte) și untul topit.
  • Separat, într-un alt bol amestecați ingredientele uscate: făina, praful de copt, sare și piper, busuioc sau oregano, pentru aromă.
  • Încorporați amestecul umed în cel de ingrediente uscate, iar la final adăugați spanacul tăiat.
  • Ungeți cu ulei forma de copt și puneți câte un polonic din compoziția de gofre. Coaceți câteva minute, în funcție de puterea aparatului pe care-l aveți. Timpul de coacere poate varia de la 3-4 minute pe o parte, la 6-8 minute.

Rețetă video

Tags: