fbpx

Ouă jumări

Ouă jumări

Ouă jumări, papară, scrambled eggs sau scrob sunt denumiri pentru această retetă extrem de simplă, gustoasă și sățioasă. Singurul ei secret este să nu gătiți ouăle prea mult.

Le-am pus alături și o gofră sărată și am avut un mic-dejun pe cinste. Poftă bună și vouă!

Ouă jumări

Ouă jumări

5 from 1 vote
Course: mic-dejunDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

5

minutes
Timp total

10

minutes

Ingrediente

  • 3 3 ouă

  • 50 g 50 unt

  • Sare

  • Piper

  • Ceapă verde (sau pătrunjel)

Cum să faceți

  • Ouăle și untul se amestecă direct în tigaia rece, abia apoi se pune pe foc și se amestecă mereu. Când amestecul de ouă tinde să se coaguleze prea rău, ridicați tigaia și amestecați bine-bine. Întregul procedeu nu durează mai mult de 2-3 minute.
  • Condimentați la final cu sare și piper și presărați deasupra cozi de ceapă verde sau pătrunjel ori mărar, dacă-l preferați. Noi le-am mâncat cu gofre cu feta și spanac și au fost o nebunie.

Rețetă video

Tags: