Ouă jumări, papară, scrambled eggs sau scrob sunt denumiri pentru această retetă extrem de simplă, gustoasă și sățioasă. Singurul ei secret este să nu gătiți ouăle prea mult.
Le-am pus alături și o gofră sărată și am avut un mic-dejun pe cinste. Poftă bună și vouă!
Ouă jumări
Porții
2
porțiiTimp preparare
5
minutesTimp gătire
5
minutesTimp total
10
minutesIngrediente
3 ouă
50 g unt
Sare
Piper
Ceapă verde (sau pătrunjel)
Cum să faceți
- Ouăle și untul se amestecă direct în tigaia rece, abia apoi se pune pe foc și se amestecă mereu. Când amestecul de ouă tinde să se coaguleze prea rău, ridicați tigaia și amestecați bine-bine. Întregul procedeu nu durează mai mult de 2-3 minute.
- Condimentați la final cu sare și piper și presărați deasupra cozi de ceapă verde sau pătrunjel ori mărar, dacă-l preferați. Noi le-am mâncat cu gofre cu feta și spanac și au fost o nebunie.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete