
Ne dăm în vânt după conopidă și am gătit-o în multe feluri: supe-creme, orez, budincă sau cu sos de unt. De această dată am făcut conopidă gratinată și a ieșit o nebunie, mai ales că este o rețetă la care nici nu am muncit prea mult. Magia se întâmplă în cuptor.

Conopidă gratinată
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
1 conopidă
200 ml sos de roșii
100 g cașcaval ras
100 g pesmet
100 g parmezan
Praf de usturoi
Busuioc uscat
Ulei de măsline
Boia dulce
Sare
Cum să faceți
- Se taie conopida în felii potrivit de groase, se presară cu sare și se ung cu ulei, apoi se presară deasupra amestecul de pesmet și parmezan. Se întorc feliile de conopidă, se ung cu ulei și se tapetează cu amestecul de pesmet.
- Se coace la 190-200 de grade, pentru 20-30 de minute.
- Se scoate din cuptor, se unge fiecare felie de conopidă cu sos de roșii și se presară cu cașcaval. Se mai dă la cuptor pentru 5 minute.
Rețetă video
Tags: conopidăsos de roșii
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete