fbpx

Conopidă gratinată

Ne dăm în vânt după conopidă È™i am gătit-o în multe feluri: supe-creme, orez, budincă sau cu sos de unt. De această dată am făcut conopidă gratinată È™i a ieÈ™it o nebunie, mai ales că este o reÈ›etă la care nici nu am muncit prea mult. Magia se întâmplă în cuptor. 

Conopidă gratinată

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 1 conopidă

  • 200 ml sos de roÈ™ii

  • 100 g caÈ™caval ras

  • 100 g pesmet

  • 100 g parmezan

  • Praf de usturoi

  • Busuioc uscat

  • Ulei de măsline

  • Boia dulce

  • Sare

Cum să faceți

  • Se taie conopida în felii potrivit de groase, se presară cu sare È™i se ung cu ulei, apoi se presară deasupra amestecul de pesmet È™i parmezan. Se întorc feliile de conopidă, se ung cu ulei È™i se tapetează cu amestecul de pesmet.
  • Se coace la 190-200 de grade, pentru 20-30 de minute.
  • Se scoate din cuptor, se unge fiecare felie de conopidă cu sos de roÈ™ii È™i se presară cu caÈ™caval. Se mai dă la cuptor pentru 5 minute.

Rețetă video

Tags: