fbpx

Conopidă gratinată

Ne dăm în vânt după conopidă și am gătit-o în multe feluri: supe-creme, orez, budincă sau cu sos de unt. De această dată am făcut conopidă gratinată și a ieșit o nebunie, mai ales că este o rețetă la care nici nu am muncit prea mult. Magia se întâmplă în cuptor. 

Conopidă gratinată

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 1 conopidă

  • 200 ml sos de roșii

  • 100 g cașcaval ras

  • 100 g pesmet

  • 100 g parmezan

  • Praf de usturoi

  • Busuioc uscat

  • Ulei de măsline

  • Boia dulce

  • Sare

Cum să faceți

  • Se taie conopida în felii potrivit de groase, se presară cu sare și se ung cu ulei, apoi se presară deasupra amestecul de pesmet și parmezan. Se întorc feliile de conopidă, se ung cu ulei și se tapetează cu amestecul de pesmet.
  • Se coace la 190-200 de grade, pentru 20-30 de minute.
  • Se scoate din cuptor, se unge fiecare felie de conopidă cu sos de roșii și se presară cu cașcaval. Se mai dă la cuptor pentru 5 minute.

Rețetă video

Tags: