fbpx

Conopidă cu sos de unt la cuptor

conopidă cu sos de unt la cuptor

Noi mâncăm conopida cu mare bucurie, îi apreciem gustul mai mult decât, să spunem, ne-ar putea deranja mirosul ei (dar nu suntem dintre aceia ☺). Iar așa cum gătit-o acum este și foarte simplu de pregătit, și gustoasă, și gata în 30 de minute! Vă lăsăm rețeta video, să vă convingeți cât este de ușor de pregătit această conopidă cu sos de unt la cuptor!

conopidă cu sos de unt la cuptor

Conopidă cu sos de unt la cuptor

5 from 2 votes
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 1 1 conopidă

  • 2 2 foi de dafin

  • 1 l 1 apă (sau supă concentrată de legume, dacă o aveți în congelator)

  • 1 1 crenguță de cimbru

  • Sare

  • Pentru sos
  • 70 g 70 unt topit

  • 1 1 linguriță de boia dulce

  • 1 1 linguriță cimbru uscat

  • Sare

  • piper

Cum să faceți

  • Preîncălziți cuptorul la 200°C. Curățați conopida de frunze
  • Puneți conopida întreagă într-o oală și acoperiți cu apă, adăugați sare, crenguța de cimbru și foile de dafin. După ce lichidul clocotește, lăsați conopida să fiarbă 10-12 minute. O scurgeți și o transferați într-o tavă.
  • Amestecați untul cu cimbru și boia, după gust, și turnați sosul peste conopidă.
  • Rumeniți la cuptor 10-15 minute, în funcție de mărimea conopidei, până devine aurie și o pătrunde ușor lama unui cuțit.

Rețetă video