fbpx

Conopidă cu sos de unt la cuptor

conopidă cu sos de unt la cuptor

Noi mâncăm conopida cu mare bucurie, îi apreciem gustul mai mult decât, să spunem, ne-ar putea deranja mirosul ei (dar nu suntem dintre aceia ☺). Iar așa cum gătit-o acum este și foarte simplu de pregătit, și gustoasă, și gata în 30 de minute! Vă lăsăm rețeta video, să vă convingeți cât este de ușor de pregătit această conopidă cu sos de unt la cuptor!

conopidă cu sos de unt la cuptor

Conopidă cu sos de unt la cuptor

5.0 from 2 votes
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 1 conopidă

  • 2 foi de dafin

  • 1 l apă (sau supă concentrată de legume, dacă o aveÈ›i în congelator)

  • 1 crenguță de cimbru

  • Sare

  • Pentru sos
  • 70 g unt topit

  • 1 linguriță de boia dulce

  • 1 linguriță cimbru uscat

  • Sare

  • piper

Cum să faceți

  • PreîncălziÈ›i cuptorul la 200°C. CurățaÈ›i conopida de frunze
  • PuneÈ›i conopida întreagă într-o oală È™i acoperiÈ›i cu apă, adăugaÈ›i sare, crenguÈ›a de cimbru È™i foile de dafin. După ce lichidul clocoteÈ™te, lăsaÈ›i conopida să fiarbă 10-12 minute. O scurgeÈ›i È™i o transferaÈ›i într-o tavă.
  • AmestecaÈ›i untul cu cimbru È™i boia, după gust, È™i turnaÈ›i sosul peste conopidă.
  • RumeniÈ›i la cuptor 10-15 minute, în funcÈ›ie de mărimea conopidei, până devine aurie È™i o pătrunde uÈ™or lama unui cuÈ›it.

Rețetă video