
Există sute de rețete de supă-cremă și marele lor atu este că sunt gata în maximum jumătate de oră. A, și să nu uităm, nici nu murdărim prea multe vase. Vedeta noastră este un ingredient pe care-l găsim tot timpul anului, așa că dacă nu ați încercat până acum rețeta de supă-cremă de conopidă, vă arătăm cum să o faceți. În 30 de minute, garantat, vă puteți așeza la masă!

Supă-cremă de conopidă
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
1 buchet de conopidă
2 cartofi
1 ceapă
2 caței de usturoi
50 g unt
50 ml ulei de măsline
100 ml smântână de gătit
Sare
Piper
- Pentru crutoane
6 felii de pâine
Ulei de măsline
Mix de ierburi mediteraneene (oregano, salvie, cimbru, rozmarin, busuioc)
Cum să faceți
- Tăiați mărunt ceapa și usturoiul.
- Topiți untul într-o cratiță sau o oală mai mică și adăugați 50 ml de ulei de măsline. În acest fel, untul topit nu se va arde.
- Căliți ceapa și usturoiul până devin sticloase.
- Adăugați cartofii tăiați cubulețe și apoi buchețelele de conopidă. Căliți-le împreună câteva minute.
- Acoperiți cu apă și lăsați să fiarbă.
- După ce legume s-au fiert, pasați-le cu blenderul de mână.
- Adăugați smântâna și amestecați.
- Potriviți gustul de sare și piper.
- Supa-cremă de conopidă merge foarte bine cu crutoane. Pentru a le pregăti, tăiați pâinea în felii și apoi în cubulețe.
- Puneți-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, stropiți-le cu ulei de măsline și presărați mixul de ierburi. Dacă nu-l aveți, puteți pune orice plante aromatice aveți și vă plac.
- Dați la cuptor, la 150 de grade, pentru 15 minute sau până ce crutoanele au devenit aurii.
Rețetă video
Tags: conopidă
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete