fbpx

Supă-cremă de conopidă

supă-cremă de conopidă

Există sute de rețete de supă-cremă și marele lor atu este că sunt gata în maximum jumătate de oră. A, și să nu uităm, nici nu murdărim prea multe vase. Vedeta noastră este un ingredient pe care-l găsim tot timpul anului, așa că dacă nu ați încercat până acum rețeta de supă-cremă de conopidă, vă arătăm cum să o faceți. În 30 de minute, garantat, vă puteți așeza la masă!

supă-cremă de conopidă

Supă-cremă de conopidă

5.0 from 4 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 1 buchet de conopidă

  • 2 cartofi

  • 1 ceapă

  • 2 caÈ›ei de usturoi

  • 50 g unt

  • 50 ml ulei de măsline

  • 100 ml smântână de gătit

  • Sare

  • Piper

  • Pentru crutoane
  • 6 felii de pâine

  • Ulei de măsline

  • Mix de ierburi mediteraneene (oregano, salvie, cimbru, rozmarin, busuioc)

Cum să faceți

  • TăiaÈ›i mărunt ceapa È™i usturoiul.
  • TopiÈ›i untul într-o cratiță sau o oală mai mică È™i adăugaÈ›i 50 ml de ulei de măsline. ÃŽn acest fel, untul topit nu se va arde.
  • CăliÈ›i ceapa È™i usturoiul până devin sticloase.
  • AdăugaÈ›i cartofii tăiaÈ›i cubuleÈ›e È™i apoi bucheÈ›elele de conopidă. CăliÈ›i-le împreună câteva minute.
  • AcoperiÈ›i cu apă È™i lăsaÈ›i să fiarbă.
  • După ce legume s-au fiert, pasaÈ›i-le cu blenderul de mână.
  • AdăugaÈ›i smântâna È™i amestecaÈ›i.
  • PotriviÈ›i gustul de sare È™i piper.
  • Supa-cremă de conopidă merge foarte bine cu crutoane. Pentru a le pregăti, tăiaÈ›i pâinea în felii È™i apoi în cubuleÈ›e.
  • PuneÈ›i-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, stropiÈ›i-le cu ulei de măsline È™i presăraÈ›i mixul de ierburi. Dacă nu-l aveÈ›i, puteÈ›i pune orice plante aromatice aveÈ›i È™i vă plac.
  • DaÈ›i la cuptor, la 150 de grade, pentru 15 minute sau până ce crutoanele au devenit aurii.

Rețetă video

Tags: