fbpx

Supă-cremă de conopidă

supă-cremă de conopidă

Există sute de rețete de supă-cremă și marele lor atu este că sunt gata în maximum jumătate de oră. A, și să nu uităm, nici nu murdărim prea multe vase. Vedeta noastră este un ingredient pe care-l găsim tot timpul anului, așa că dacă nu ați încercat până acum rețeta de supă-cremă de conopidă, vă arătăm cum să o faceți. În 30 de minute, garantat, vă puteți așeza la masă!

supă-cremă de conopidă

Supă-cremă de conopidă

5 din 3 votes
Fel: prânz, cinăDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 1 buchet de conopidă

  • 2 cartofi

  • 1 ceapă

  • 2 caței de usturoi

  • 50 g unt

  • 50 ml ulei de măsline

  • 100 ml smântână de gătit

  • Sare

  • Piper

  • Pentru crutoane
  • 6 felii de pâine

  • Ulei de măsline

  • Mix de ierburi mediteraneene (oregano, salvie, cimbru, rozmarin, busuioc)

Cum să faceți

  • Tăiați mărunt ceapa și usturoiul.
  • Topiți untul într-o cratiță sau o oală mai mică și adăugați 50 ml de ulei de măsline. În acest fel, untul topit nu se va arde.
  • Căliți ceapa și usturoiul până devin sticloase.
  • Adăugați cartofii tăiați cubulețe și apoi buchețelele de conopidă. Căliți-le împreună câteva minute.
  • Acoperiți cu apă și lăsați să fiarbă.
  • După ce legume s-au fiert, pasați-le cu blenderul de mână.
  • Adăugați smântâna și amestecați.
  • Potriviți gustul de sare și piper.
  • Supa-cremă de conopidă merge foarte bine cu crutoane. Pentru a le pregăti, tăiați pâinea în felii și apoi în cubulețe.
  • Puneți-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, stropiți-le cu ulei de măsline și presărați mixul de ierburi. Dacă nu-l aveți, puteți pune orice plante aromatice aveți și vă plac.
  • Dați la cuptor, la 150 de grade, pentru 15 minute sau până ce crutoanele au devenit aurii.

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
pe Facebook

Înscrie-te la newsletterul săptămânal