fbpx

Budincă de conopidă

Budincă de conopidă

Când nu mai aveți idei ce să pregătiți pentru prânz sau cină, vedeți rețeta noastră de budincă de conopidă. În 15 minute ați și dat-o la cuptor, timp în care puteți pregăti și un desert. Ce spuneți de banane în sos caramel?

Budincă de conopidă

Budincă de conopidă

5.0 from 3 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 1 conopidă mare

  • 300 g brânză telemea

  • 4 ouă

  • 300 g smântână

  • 50 g cașcaval ras

  • Unt (pentru uns tava)

  • Pesmet

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Rupeți/tăiați conopida în buchete și puneți-le în oala în care ați pus la fiert apă cu ceva sare. Nu lăsați conopida să fiarbă mai mult de 5-8 minute, se va găti și în cuptor. Apoi o scurgeți bine într-o sită.
  • Bateți ouăle cu un praf de sare, adăugați un praf de piper, brânza telemea și smântâna.
  • Ungeți cu unt moale o tavă de copt (noi am folosit o tavă cu dimensiunile 30×20 cm) și presărați 1-2 linguri cu pesmet.
  • Adăugați un strat de conopidă mărunțită, jumătate din amestecul de ouă și brânză și presărați o parte din cașcavalul ras. Puneți un alt strat de conopidă, amestecul lichid și cașcavalul rămas.
  • Coaceți la 190 de grade, 30-40 de minute sau până când budinca de conopidă se rumenește frumos.

Rețetă video

Tags: