fbpx

Budincă de conopidă

Budincă de conopidă

Când nu mai aveți idei ce să pregătiți pentru prânz sau cină, vedeți rețeta noastră de budincă de conopidă. În 15 minute ați și dat-o la cuptor, timp în care puteți pregăti și un desert. Ce spuneți de banane în sos caramel?

Budincă de conopidă

Budincă de conopidă

5 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 1 1 conopidă mare

  • 300 g 300 brânză telemea

  • 4 4 ouă

  • 300 g 300 smântână

  • 50 g 50 caÈ™caval ras

  • Unt (pentru uns tava)

  • Pesmet

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • RupeÈ›i/tăiaÈ›i conopida în buchete È™i puneÈ›i-le în oala în care aÈ›i pus la fiert apă cu ceva sare. Nu lăsaÈ›i conopida să fiarbă mai mult de 5-8 minute, se va găti È™i în cuptor. Apoi o scurgeÈ›i bine într-o sită.
  • BateÈ›i ouăle cu un praf de sare, adăugaÈ›i un praf de piper, brânza telemea È™i smântâna.
  • UngeÈ›i cu unt moale o tavă de copt (noi am folosit o tavă cu dimensiunile 30×20 cm) È™i presăraÈ›i 1-2 linguri cu pesmet.
  • AdăugaÈ›i un strat de conopidă mărunÈ›ită, jumătate din amestecul de ouă È™i brânză È™i presăraÈ›i o parte din caÈ™cavalul ras. PuneÈ›i un alt strat de conopidă, amestecul lichid È™i caÈ™cavalul rămas.
  • CoaceÈ›i la 190 de grade, 30-40 de minute sau până când budinca de conopidă se rumeneÈ™te frumos.

Rețetă video

Tags: