
Când nu mai aveți idei ce să pregătiți pentru prânz sau cină, vedeți rețeta noastră de budincă de conopidă. În 20 de minute ați și dat-o la cuptor, timp în care puteți pregăti și un desert. Ce spuneți de banane în sos caramel?

Budincă de conopidă
Porții
8
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
35
minutesTimp total
55
minutesIngrediente
1 conopidă mare
300 g brânză telemea
4 ouă
300 g smântână
50 g cașcaval ras
Unt (pentru uns tava)
Pesmet
Sare
Piper
Cum să faceți
- Rupeți/tăiați conopida în buchete și puneți-le în oala în care ați pus la fiert apă cu ceva sare. Nu lăsați conopida să fiarbă mai mult de 10-12 minute, se va găti și în cuptor. Apoi o scurgeți bine într-o sită.
- Bateți ouăle cu un praf de sare, adăugați un praf de piper, brânza telemea și smântâna.
- UngeÈ›i cu unt moale o tavă de copt (noi am folosit o tavă cu dimensiunile 30×20 cm) È™i presăraÈ›i 1-2 linguri cu pesmet.
- Adăugați un strat de conopidă mărunțită, jumătate din amestecul de ouă și brânză și presărați o parte din cașcavalul ras. Puneți un alt strat de conopidă, amestecul lichid și cașcavalul rămas.
- Coaceți la 200 de grade, 30-35 de minute sau până când budinca de conopidă se rumenește frumos.
Rețetă video
Tags: conopidă
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocată
cartofi
castraveți
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovlecei
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
linte
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete
vită
zucchini
șuncă