Nu știm să existe multe alte deserturi gustoase și gata în doar 10 minute! Dacă v-am făcut curioși, vedeți rețeta video pentru banane în sos caramel să știți exact ce aveți de făcut.
Banane în sos caramel
Porții
2
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp total
10
minutesIngrediente
2 banane (de preferat să fie mai puțin coapte)
200 ml smântână pentru frișcă
7 linguri de zahăr tos
1 lingură de coniac/rom (opțional)*
3 cuișoare
1 baton de scorțișoară
2 felii de coajă de portocală
Cum să faceți
- Caramelizați zahărul, cuișoarele, batonul de scorțișoară și cojile fine de portocală într-o tigaie. Nu trebuie să se ardă, ci doar să se topească și să capete culoarea aurie.
- *Adăugați alcoolul și, dacă gătiți pe flacără de gaz, aveți grijă! Alcoolul arde cu flacără, adică se flambează. Durează câteva secunde, apoi flacăra se stinge singură și puteți continua gătirea preparatului. Dacă aveți vreo temere legată de flambare, săriți peste acest pas. La fel procedați și în cazul în care pregătiți acest desert pentru copii, sosul caramel este gustos și fără acea cantitate de alcool. Dacă gătiți pe plită electrică/inducție, flambarea nu se produce.
- Puneți apoi smântâna pentru frișcă și gătiți 2-3 minute pe foc mic. La început, sosul va forma o spumă bogată, dar care se va reduce treptat.
- Adăugați bananele tăiate pe lungime. Mai țineți pe foc un minut și dați deoparte.
- Puneți câte două jumătăți de banană pe o farfurie, adăugați sos caramel din belșug și, dacă aveți în congelator, puneți alături și o cupă de înghețată de vanilie.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete