fbpx

Banane în sos caramel

Banane în sos caramel

Nu știm să existe multe alte deserturi gustoase și gata în doar 10 minute! Dacă v-am făcut curioși, vedeți rețeta video pentru banane în sos caramel să știți exact ce aveți de făcut.

Banane în sos caramel

Banane în sos caramel

5 din 2 votes
Fel: desertDificultate ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp total

10

minutes

Ingrediente

  • 2 banane (de preferat să fie mai puțin coapte)

  • 200 ml smântână pentru frișcă

  • 7 linguri de zahăr tos

  • 1 lingură de coniac/rom (opțional)*

  • 3 cuișoare

  • 1 baton de scorțișoară

  • 2 felii de coajă de portocală

Cum să faceți

  • Caramelizați zahărul, cuișoarele, batonul de scorțișoară și cojile fine de portocală într-o tigaie. Nu trebuie să se ardă, ci doar să se topească și să capete culoarea aurie.
  • *Adăugați alcoolul și, dacă gătiți pe flacără de gaz, aveți grijă! Alcoolul arde cu flacără, adică se flambează. Durează câteva secunde, apoi flacăra se stinge singură și puteți continua gătirea preparatului. Dacă aveți vreo temere legată de flambare, săriți peste acest pas. La fel procedați și în cazul în care pregătiți acest desert pentru copii, sosul caramel este gustos și fără acea cantitate de alcool. Dacă gătiți pe plită electrică/inducție, flambarea nu se produce.
  • Puneți apoi smântâna pentru frișcă și gătiți 2-3 minute pe foc mic. La început, sosul va forma o spumă bogată, dar care se va reduce treptat.
  • Adăugați bananele tăiate pe lungime. Mai țineți pe foc un minut și dați deoparte.
  • Puneți câte două jumătăți de banană pe o farfurie, adăugați sos caramel din belșug și, dacă aveți în congelator, puneți alături și o cupă de înghețată de vanilie.

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal