fbpx

Banane în sos caramel

Banane în sos caramel

Nu știm să existe multe alte deserturi gustoase și gata în doar 10 minute! Dacă v-am făcut curioși, vedeți rețeta video pentru banane în sos caramel să știți exact ce aveți de făcut.

Banane în sos caramel

Banane în sos caramel

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp total

10

minutes

Ingrediente

  • 2 banane (de preferat să fie mai puÈ›in coapte)

  • 200 ml smântână pentru friÈ™că

  • 7 linguri de zahăr tos

  • 1 lingură de coniac/rom (opÈ›ional)*

  • 3 cuiÈ™oare

  • 1 baton de scorÈ›iÈ™oară

  • 2 felii de coajă de portocală

Cum să faceți

  • CaramelizaÈ›i zahărul, cuiÈ™oarele, batonul de scorÈ›iÈ™oară È™i cojile fine de portocală într-o tigaie. Nu trebuie să se ardă, ci doar să se topească È™i să capete culoarea aurie.
  • *AdăugaÈ›i alcoolul È™i, dacă gătiÈ›i pe flacără de gaz, aveÈ›i grijă! Alcoolul arde cu flacără, adică se flambează. Durează câteva secunde, apoi flacăra se stinge singură È™i puteÈ›i continua gătirea preparatului. Dacă aveÈ›i vreo temere legată de flambare, săriÈ›i peste acest pas. La fel procedaÈ›i È™i în cazul în care pregătiÈ›i acest desert pentru copii, sosul caramel este gustos È™i fără acea cantitate de alcool. Dacă gătiÈ›i pe plită electrică/inducÈ›ie, flambarea nu se produce.
  • PuneÈ›i apoi smântâna pentru friÈ™că È™i gătiÈ›i 2-3 minute pe foc mic. La început, sosul va forma o spumă bogată, dar care se va reduce treptat.
  • AdăugaÈ›i bananele tăiate pe lungime. Mai È›ineÈ›i pe foc un minut È™i daÈ›i deoparte.
  • PuneÈ›i câte două jumătăți de banană pe o farfurie, adăugaÈ›i sos caramel din belÈ™ug È™i, dacă aveÈ›i în congelator, puneÈ›i alături È™i o cupă de îngheÈ›ată de vanilie.

Rețetă video

Tags: