fbpx

Bulete de mămăligă

Ce faceți când vă rămâne niște mămăligă făcută? Vă spunem noi, câteva bulete sau crochete, cum vreți să le spuneți. Le puneți în mijloc fie brânză, fie cașcaval sau o bucățică de cârnat, le modelați și ori le coaceți, ori le prăjiți în baie de ulei. Noi am copt buletele de mămăligă, preț de 10 minute, cât să se topească puțin brânza de burduf. Să aveți poftă!

Bulete de mămăligă

5.0 from 1 vote
Course: gustare, cinăDifficulty: ușor
Bucăți

20

bucăți
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 250 g mălai

  • 1 l apă

  • 150 g brânză de burduf

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Fierbeți apa cu sare și adăugați mălaiul în ploaie. Și mai puneți și un strop de piper, dacă vă place, ori de chili. Amestecați bine bine, să nu se formeze cocoloașe, și după ce mămăliga s-a fiert (la noi a durat 3 minute, am folosit mălai ”rapid”) o răsturnați într-o tavă și o acoperiți cu folie alimentară, să nu facă pojghiță deasupra. Și o lăsați să se răcorească, 10 minute, să nu vă frigă la degete.
  • Din mămăligă formați bile potrivite ca mărime în care puneți câte un cub de brânză de burduf. Le așezați pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, le ungeți cu ulei și dați la cuptor, la 200 de grade cu ventilație, pentru 10 minute.
  • Dar, la fel de bine, le puteți prăji în ulei încins și le scoateți apoi pe un șervet de hârtie, să absoarbă grăsimea. Sunt grozave calde, iar dacă vă mai rămân, le puteți reîncălzi a doua zi la baie de aburi sau în cuptor. Ori în cuptorul cu microunde. Și poate și cu puțină smântână deasupra, ce-ar putea fi rău la această combinație?

Rețetă video

Tags: