Ce faceți când vă rămâne niște mămăligă făcută? Vă spunem noi, câteva bulete sau crochete, cum vreți să le spuneți. Le puneți în mijloc fie brânză, fie cașcaval sau o bucățică de cârnat, le modelați și ori le coaceți, ori le prăjiți în baie de ulei. Noi am copt buletele de mămăligă, preț de 10 minute, cât să se topească puțin brânza de burduf. Să aveți poftă!
Bulete de mămăligă
Bucăți
20
bucățiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
10
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
250 g mălai
1 l apă
150 g brânză de burduf
Ulei de floarea-soarelui
Sare
Piper
Cum să faceți
- Fierbeți apa cu sare și adăugați mălaiul în ploaie. Și mai puneți și un strop de piper, dacă vă place, ori de chili. Amestecați bine bine, să nu se formeze cocoloașe, și după ce mămăliga s-a fiert (la noi a durat 3 minute, am folosit mălai ”rapid”) o răsturnați într-o tavă și o acoperiți cu folie alimentară, să nu facă pojghiță deasupra. Și o lăsați să se răcorească, 10 minute, să nu vă frigă la degete.
- Din mămăligă formați bile potrivite ca mărime în care puneți câte un cub de brânză de burduf. Le așezați pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, le ungeți cu ulei și dați la cuptor, la 200 de grade cu ventilație, pentru 10 minute.
- Dar, la fel de bine, le puteți prăji în ulei încins și le scoateți apoi pe un șervet de hârtie, să absoarbă grăsimea. Sunt grozave calde, iar dacă vă mai rămân, le puteți reîncălzi a doua zi la baie de aburi sau în cuptor. Ori în cuptorul cu microunde. Și poate și cu puțină smântână deasupra, ce-ar putea fi rău la această combinație?
Rețetă video
Tags: brânză de burdufmalai
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete