
Combinația de vinete, sos de roșii și brânză (mozzarella sau cașcaval) topită este minunată. Vedeți mai jos care sunt ingredientele pentru vinete la cuptor și pregătiți rețeta chiar azi. Poftă bună!

Vinete la cuptor
Porții
2
porțiiTimp preparare
5
minutesTimp gătire
55
minutesTimp total
1
hourIngrediente
1 vânătă mare
4 linguri de sos de roșii (marinara sau passata)
200 g mozzarella sau cașcaval ras
Ulei de floarea-soarelui sau de măsline
Roșii cherry (opțional)
Chives (sau cozi de ceapă verde, opțional)
Busuioc (sau oregano)
Sare
Piper
Cum să faceți
- Încingeți cuptorul la 200 de grade. Tăiați vânăta în felii subțiri, de 1 cm grosime. Le așezați pe tava de aragaz tapetată cu hârtie de copt (s-o curățați mai ușor), le ungeți cu puțin ulei și coaceți câte 15-20 de minute pe fiecare parte. După ce scoateți tava din cuptor, reduceți focul la 180 de grade.
- Într-un vas de copt potrivit ca dimensiune, puneți 2 linguri de sos de roșii, apoi un rând de vinete și ceva brânză rasă. Puneți încă o lingură de sos, vinete și brânză și, la final, picurați deasupra sosul rămas. Dați la cuptor 10-15 minute.
- După ce scoateți tava din cuptor, lăsați vinetele să se răcorească 10 minute înainte de a le pune pe masă. Și dacă vă place ideea noastră, presărați deasupra 4-5 roșii cherry tăiate în jumătăți, busuioc proaspăt și câteva fire de chives tăiate fin (sau de cozi de ceapă verde).
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete