fbpx

Vinete la cuptor

Combinația de vinete, sos de roșii și brânză (mozzarella sau cașcaval) topită este minunată. Vedeți mai jos care sunt ingredientele pentru vinete la cuptor și pregătiți rețeta chiar azi. Poftă bună!

Vinete la cuptor

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

55

minutes
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 1 vânătă mare

  • 4 linguri de sos de roșii (marinara sau passata)

  • 200 g mozzarella sau cașcaval ras

  • Ulei de floarea-soarelui sau de măsline

  • Roșii cherry (opțional)

  • Chives (sau cozi de ceapă verde, opțional)

  • Busuioc (sau oregano)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Încingeți cuptorul la 200 de grade. Tăiați vânăta în felii subțiri, de 1 cm grosime. Le așezați pe tava de aragaz tapetată cu hârtie de copt (s-o curățați mai ușor), le ungeți cu puțin ulei și coaceți câte 15-20 de minute pe fiecare parte. După ce scoateți tava din cuptor, reduceți focul la 180 de grade.
  • Într-un vas de copt potrivit ca dimensiune, puneți 2 linguri de sos de roșii, apoi un rând de vinete și ceva brânză rasă. Puneți încă o lingură de sos, vinete și brânză și, la final, picurați deasupra sosul rămas. Dați la cuptor 10-15 minute.
  • După ce scoateți tava din cuptor, lăsați vinetele să se răcorească 10 minute înainte de a le pune pe masă. Și dacă vă place ideea noastră, presărați deasupra 4-5 roșii cherry tăiate în jumătăți, busuioc proaspăt și câteva fire de chives tăiate fin (sau de cozi de ceapă verde).
Tags: