
Cartofii noi au un gust deosebit, dar copți sunt grozavi de buni. I-am fiert 15 minute, apoi i-am dat la cuptor, nu înainte de a-i unge cu ulei aromatizat cu usturoi. La final, le-am adăugat un sos cremos din smântână și brânză de vaci și i-am mâncat alături de o salată de castraveți cu puțin usturoi. Poftă bună și vouă!

Cartofi noi copți
Porții
5
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
30
minutesTotal time
40
minutesIngrediente
1 kg cartofi noi
200 g smântână
200 g brânză de vaci
Chives (sau frunze de ceapă verde ori mărar)
Ulei de floarea-soarelui (sau de măsline)
3 caței de usturoi
1 frunză de dafin
Sare
Cum să faceți
- Spălați cartofii în coajă și îi puneți la fiert, întregi, în apă cu sare și frunza de dafin.
- Între timp, încălziți într-o crăticioară 4-5 linguri de ulei cu usturoiul pisat, 3-4 minute.
- După 10 minute de fiert în clocot, scurgeți apa și așezați cartofii pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt (să o spălați mai ușor).
- Crestați cartofii pe lungime și îi ungeți cu uleiul aromatizat cu usturoi. Dați la cuptorul bine încins, la 200 de grade, pentru 20-25 de minute.
- Amestecați smântâna cu brânza de vaci și un praf de sare și puneți câte o linguriță deasupra fiecărui cartof. Presărați cu frunze de chives sau mărar. Poftă bună!
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete