fbpx

Cartofi noi copți 

Cartofii noi au un gust deosebit, dar copți sunt grozavi de buni. I-am fiert 15 minute, apoi i-am dat la cuptor, nu înainte de a-i unge cu ulei aromatizat cu usturoi. La final, le-am adăugat un sos cremos din smântână și brânză de vaci și i-am mâncat alături de o salată de castraveți cu puțin usturoi. Poftă bună și vouă!

Cartofi noi copți 

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

5

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Total time

40

minutes

Ingrediente

  • 1 kg cartofi noi

  • 200 g smântână

  • 200 g brânză de vaci

  • Chives (sau frunze de ceapă verde ori mărar)

  • Ulei de floarea-soarelui (sau de măsline)

  • 3 caței de usturoi

  • 1 frunză de dafin

  • Sare

Cum să faceți

  • Spălați cartofii în coajă și îi puneți la fiert, întregi, în apă cu sare și frunza de dafin.
  • Între timp, încălziți într-o crăticioară 4-5 linguri de ulei cu usturoiul pisat, 3-4 minute.
  • După 10 minute de fiert în clocot, scurgeți apa și așezați cartofii pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt (să o spălați mai ușor).
  • Crestați cartofii pe lungime și îi ungeți cu uleiul aromatizat cu usturoi. Dați la cuptorul bine încins, la 200 de grade, pentru 20-25 de minute.
  • Amestecați smântâna cu brânza de vaci și un praf de sare și puneți câte o linguriță deasupra fiecărui cartof. Presărați cu frunze de chives sau mărar. Poftă bună!