fbpx
categoria

ușor și repede

șnițel de pui în crustă de parmezan

Șnițel de pui în crustă de parmezan

Istoria șnițelului începe în Andalusia (Spania) anului 1491. De-a lungul timpului, rețeta lui a ajuns în mai toate colțurile lumii, fiecare țară adaptând-o după specificul zonei. Noi vă invităm la un șnițel de pui...
Brioșe cu cafea

Brioșe cu cafea

Dacă iubiți aroma și gustul cafelei, aceste brioșe cu cafea vor fi exact pe gustul vostru. Sunt simple, pufoase, cu miez umed și ușor de făcut. Bucurați-vă de ele lângă cafeaua de dimineață sau...
sos de pătrunjel cu usturoi

Sos de pătrunjel cu usturoi

I se mai spune și sos chimichurri și este de origine argentiniană (sau uruguayană, cum spun alții). Este un sos foarte fresh, potrivit de aromat și se potrivește perfect și cu o friptură, dar...
salată de ouă cu sos de iaurt și mărar

Salată de ouă cu sos de iaurt și mărar

V-au rămas ouă de la masa de Paște? Sau ați vrea să pregătiți o salată mai consistentă pentru un mic-dejun de weekend? Vă propunem să încercați rețeta noastră de salată de ouă cu sos...
Cremă de brânză cu verdețuri

Cremă de brânză cu verdețuri

Crema de brânză cu verdețuri este una dintre rețetele noastre preferate - pregătirea ei nu durează mai mult de 10 minute, ingredientele sunt foarte comune și le avem mai mereu în frigider, iar gustul...
Ravioli cu sos alb

Ravioli cu sos alb

Cu formă rotundă sau pătrată, ravioli se numără printre cele mai populare paste făinoase cu umplutură de carne sau de legume. Ravioli cu sos alb este cea mai rapidă și gustoasă rețetă de paste...
floricele de porumb

Floricele de porumb la tigaie

Chiar dacă am putea cumpăra floricele (popcorn) gata făcute, gustul lor nu se poate compara cu cel al floricelelor de porumb la tigaie (sau ceaun) pe care le putem pregăti acasă, în cel mult...
Prăjitură cartof

Prăjitura cartof

„Kartoshka” este un desert foarte popular în Rusia. Noi îi spunem prăjitura cartof, care nu este altceva decât un amestec de biscuiți sau resturi de pandișpan ori chiar pesmet, nuci, cacao, unt, lapte și...
Pate de ciuperci

Pate de ciuperci

Pentru că ne plac ciupercile, nu stăm pe gânduri să le încercăm în combinații noi. De data aceasta le-am adăugat un pumn de alune de pădure (puteți folosi și nuci, dacă le preferați) și...
Cremă de mazăre galbenă uscată

Cremă de mazăre galbenă uscată

Mazărea uscată galbenă are un conținut bogat de proteine și fibre, vitamine și minerale, la fel ca năutul ori fasolea boabe. Fierbe foarte repede și nu trebuie pusă la înmuiat în prealabil. Dacă nu...
Paste cu broccoli

Paste cu broccoli

Rețetele cu paste ne scot întotdeauna din încurcătură când avem la masă un mofturos sau când nu avem timp de rețete elaborate. Le-am combinat cu broccoli, puțin ulei de măsline aromatizat cu usturoi, parmezan...
Cartofi rași prăjiți su Rosti

Cartofi rași prăjiți sau rösti

Rețeta originală a acestor cartofi rași prăjiți se află în bucătăria elvețiană, unde o găsiți sub denumirea de rösti. Noi am spune că este o variantă de post a celebrilor tocinei de pe meleagurile...
humus cu mazăre

Humus cu mazăre

Mazărea nu numai că aduce humusului o culoare de primăvară autentică, ci îi îmbogățește gustul cu dulceața și aroma ei aparte. Trucul nostru pentru acest humus cu mazăre a fost să folosim aquafaba, adică...
Orez cu ciuperci

Orez cu ciuperci

De multe ori, în graba în care suntem prinși, uităm că din ingrediente foarte simple putem pregăti mâncăruri cu adevărat gustoase. Așa este și rețeta de orez cu ciuperci, o mâncare de post ușor...
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un

 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal