
Rețeta de ouă umplute cu pate de ficat este extrem de ușor de pregătit. Am optat pentru cea mai simplă combinație, gălbenușuri, pateu și muștar, dar asocierile pe care le puteți face sunt nenumărate: cu cremă de brânză, cu pate de ficat și maioneză, cu ceapă roșie, maioneză și castraveți murați.

Ouă umplute cu pate de ficat
Porții
8
ouăTimp preparare
10
minutesTimp gătire
10
minutesTimp total
20
minutesIngrediente
8 ouă
200 g pate de ficat (am folosit de porc)
1 linguriță de muștar
Foi de salată
Fulgi de chili (opțional)
Piper
Sare
Cum să faceți
- Puneți ouăle la fiert în apă cu sare. Le-am lăsat 12 minute din clipa în care apa a început să fiarbă și le-am scos într-un castron cu apă rece, să le curățăm mai ușor de coajă.
- Le tăiați în jumătăți și puneți gălbenușurile într-o sită, apoi le pasați. Ne-a fost mai ușor să folosim (și am avut mai mult spor) o lingură de lemn.
- Puneți pateul peste gălbenușurile pasate, adăugați muștar, sare și piper după gust. Ar fi mers bine să mai punem și o lingură de smântână sau de iaurt, dar n-am mai avut în frigider.
- Puneți compoziția într-un poș sau într-o pungă, căreia îi tăiați un colțișor, și umpleți albușurile. Noi am mai presărat deasupra fulgi de chili, pentru un gust mai picant.
Rețetă video
Sfaturi
- Sugestie. În funcție de gust, mai puteți adăuga în umplutură 1-2 linguri de maioneză și/sau cubulețe de castraveți murați.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete