fbpx

Ouă umplute cu pate de ficat

Rețeta de ouă umplute cu pate de ficat este extrem de ușor de pregătit. Am optat pentru cea mai simplă combinație, gălbenușuri, pateu și muștar, dar asocierile pe care le puteți face sunt nenumărate: cu cremă de brânză, cu pate de ficat și maioneză, cu ceapă roșie, maioneză și castraveți murați.

Ouă umplute cu pate de ficat

5.0 from 1 vote
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

8

ouă
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 8 ouă

  • 200 g pate de ficat (am folosit de porc)

  • 1 linguriță de muștar

  • Foi de salată

  • Fulgi de chili (opțional)

  • Piper

  • Sare

Cum să faceți

  • Puneți ouăle la fiert în apă cu sare. Le-am lăsat 12 minute din clipa în care apa a început să fiarbă și le-am scos într-un castron cu apă rece, să le curățăm mai ușor de coajă.
  • Le tăiați în jumătăți și puneți gălbenușurile într-o sită, apoi le pasați. Ne-a fost mai ușor să folosim (și am avut mai mult spor) o lingură de lemn.
  • Puneți pateul peste gălbenușurile pasate, adăugați muștar, sare și piper după gust. Ar fi mers bine să mai punem și o lingură de smântână sau de iaurt, dar n-am mai avut în frigider.
  • Puneți compoziția într-un poș sau într-o pungă, căreia îi tăiați un colțișor, și umpleți albușurile. Noi am mai presărat deasupra fulgi de chili, pentru un gust mai picant.

Rețetă video

Sfaturi

  • Sugestie. În funcție de gust, mai puteți adăuga în umplutură 1-2 linguri de maioneză și/sau cubulețe de castraveți murați.