
E greu să nu-ți placă ouăle umplute, mai ales că sunt o gustare și foarte ușor de pregătit, și arată și foarte bine pe platoul unei mese festive. Dacă ați încercat deja ouăle umplute cu pate de ficat și maioneză, vă lăsăm și rețeta video de ouă umplute cu cremă de brânză, la fel de simplă și de gustoasă. Poftă bună și vouă!

Ouă umplute cu cremă de brânză
Porții
6
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
15
minutesTimp total
25
minutesIngrediente
6 ouă
1 lingură de cremă de brânză
100 g telemea de capră
100 g unt, la temperatura camerei
Sare
Piper
Piper roșu (sau boia dulce)
Cum să faceți
- Ouăle se fierb în apă cu sare timp de 15 minute. La final, le scoateți într-un bol cu apă foarte rece (să se decojească mai ușor).
- După ce s-au răcit, le curățați de coji și tăiați ouăle în jumătăți.
- Gălbenușurile le treceți printr-o sită fină și le adăugați brânza telemea rasă fin (noi am dat-o tot prin sită), untul moale, sare, piper și crema de brânză.
- Amestecați și potriviți gustul – poate mai adăugați o lingură de cremă de brânză sau de telemea, cum vă place.
- Puneți amestecul într-un poș și umpleți albușurile. La final, presărați deasupra boia dulce (sau iute ori afumată) sau piper roșu proaspăt râșnit.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete