fbpx

Cremă de cacao

Cremă de cacao

Cea mai simplă rețetă de cremă de cacao, ideală pentru prăjituri și torturi de casă.

Ingrediente

  • 2 ouă

  • 125 g zahăr

  • 1 plic de zahăr vanilinat

  • 50 g amidon

  • 500 ml lapte

  • 150 g de unt moale

  • 2 linguri cacao

  • Esență de rom

  • Sare

Cum să faceți

  • Amestecați ouăle, zahărul, vanilia, amidonul, un praf de sare și laptele într-o cratiță. O puneți pe foc și amestecați mereu.
  • În câteva minute, compoziția devine din ce în ce mai legată, cremoasă. O luați atunci de pe foc, răsturnați crema într-o tavă și o acoperiți cu folie, să nu facă pojghiță deasupra. O lăsați să se răcească.
  • Între timp, frecați spumă untul, adăugați cacaua cernută și la final esența de rom. Apoi încorporați crema de vanilie bine răcită.
Tags: