fbpx

Cremă de cacao

Cremă de cacao

Cea mai simplă rețetă de cremă de cacao, ideală pentru prăjituri și torturi de casă.

Ingrediente

  • 2 ouă

  • 125 g zahăr

  • 1 plic de zahăr vanilinat

  • 50 g amidon

  • 500 ml lapte

  • 150 g de unt moale

  • 2 linguri cacao

  • Esență de rom

  • Sare

Cum să faceți

  • AmestecaÈ›i ouăle, zahărul, vanilia, amidonul, un praf de sare È™i laptele într-o cratiță. O puneÈ›i pe foc È™i amestecaÈ›i mereu.
  • ÃŽn câteva minute, compoziÈ›ia devine din ce în ce mai legată, cremoasă. O luaÈ›i atunci de pe foc, răsturnaÈ›i crema într-o tavă È™i o acoperiÈ›i cu folie, să nu facă pojghiță deasupra. O lăsaÈ›i să se răcească.
  • ÃŽntre timp, frecaÈ›i spumă untul, adăugaÈ›i cacaua cernută È™i la final esenÈ›a de rom. Apoi încorporaÈ›i crema de vanilie bine răcită.
Tags: