
Sunt puține salate de castraveți mai bune decât aceasta. Reteta de bază este foarte simplă și poate fi ușor ajustată după propriul gust. Cu toate că smântâna se combină excelent cu castraveții, puteți s-o înlocuiți cu iaurtul preferat. Salata de castraveți însoțește delicios orice tocană sau friptură de pui, porc sau miel.

Salată de castraveți
Porții
4
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
0
minutesTimp total
20
minutesIngrediente
500 g castraveți
1 ceapă mică (albă sau roșie)
2 fire de ceapă verde (opțional)
200 g smântână (sau iaurt de tip grecesc)
Zahăr (opțional)
Mărar proaspăt
Oțet (3-6%)
Sare
Cum să faceți
- Spălați castraveții și îi ștergeți de apă. Îi tăiați pe lungime, apiu în cubulețe, potrivit de mari. Presărați sare și lăsați deoparte 15 minute, după care îi scurgeți de apă și îi puneți într-un castron.
- Puneți deasupra ceapa tăiată solzișori și ceapa verde tăiată cubulețe, dacă alegeți s-o folosiți.
- Adăugați smântâna sau iaurtul, 1-2 linguri de oțet, zahăr și sare după gust. Amestecați și la final puneți verdeața tocată.
Sfaturi
- Dacă vă plac, mai puteți adăuga în salata de castraveți și câteva semințe de chimen, trase la tigaie (fără grăsime) preț de 1-2 minute, până se eliberează aromele. Și un vârf de cuțit de paprica, să încercați!
Tags: castravetismântână
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete