fbpx

Salată de castraveți

Sunt puține salate de castraveți mai bune decât aceasta. Reteta de bază este foarte simplă și poate fi ușor ajustată după propriul gust. Cu toate că smântâna se combină excelent cu castraveții, puteți s-o înlocuiți cu iaurtul preferat. Salata de castraveți însoțește delicios orice tocană sau friptură de pui, porc sau miel.

Salată de castraveți

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

0

minutes
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 500 g castraveÈ›i

  • 1 ceapă mică (albă sau roÈ™ie)

  • 2 fire de ceapă verde (opÈ›ional)

  • 200 g smântână (sau iaurt de tip grecesc)

  • Zahăr (opÈ›ional)

  • Mărar proaspăt

  • OÈ›et (3-6%)

  • Sare

Cum să faceți

  • SpălaÈ›i castraveÈ›ii È™i îi È™tergeÈ›i de apă. ÃŽi tăiaÈ›i pe lungime, apiu în cubuleÈ›e, potrivit de mari. PresăraÈ›i sare È™i lăsaÈ›i deoparte 15 minute, după care îi scurgeÈ›i de apă È™i îi puneÈ›i într-un castron.
  • PuneÈ›i deasupra ceapa tăiată solziÈ™ori È™i ceapa verde tăiată cubuleÈ›e, dacă alegeÈ›i s-o folosiÈ›i.
  • AdăugaÈ›i smântâna sau iaurtul, 1-2 linguri de oÈ›et, zahăr È™i sare după gust. AmestecaÈ›i È™i la final puneÈ›i verdeaÈ›a tocată.

Sfaturi

  • Dacă vă plac, mai puteÈ›i adăuga în salata de castraveÈ›i È™i câteva seminÈ›e de chimen, trase la tigaie (fără grăsime) preÈ› de 1-2 minute, până se eliberează aromele. Și un vârf de cuÈ›it de paprica, să încercaÈ›i!
Tags: