fbpx

Salată de castraveți

Sunt puține salate de castraveți mai bune decât aceasta. Reteta de bază este foarte simplă și poate fi ușor ajustată după propriul gust. Cu toate că smântâna se combină excelent cu castraveții, puteți s-o înlocuiți cu iaurtul preferat. Salata de castraveți însoțește delicios orice tocană sau friptură de pui, porc sau miel.

Salată de castraveți

5 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

0

minutes
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 500 g 500 castraveți

  • 1 1 ceapă mică (albă sau roșie)

  • 2 2 fire de ceapă verde (opțional)

  • 200 g 200 smântână (sau iaurt de tip grecesc)

  • Zahăr (opțional)

  • Mărar proaspăt

  • Oțet (3-6%)

  • Sare

Cum să faceți

  • Spălați castraveții și îi ștergeți de apă. Îi tăiați pe lungime, apiu în cubulețe, potrivit de mari. Presărați sare și lăsați deoparte 15 minute, după care îi scurgeți de apă și îi puneți într-un castron.
  • Puneți deasupra ceapa tăiată solzișori și ceapa verde tăiată cubulețe, dacă alegeți s-o folosiți.
  • Adăugați smântâna sau iaurtul, 1-2 linguri de oțet, zahăr și sare după gust. Amestecați și la final puneți verdeața tocată.

Sfaturi

  • Dacă vă plac, mai puteți adăuga în salata de castraveți și câteva semințe de chimen, trase la tigaie (fără grăsime) preț de 1-2 minute, până se eliberează aromele. Și un vârf de cuțit de paprica, să încercați!
Tags: