Profităm cât mai mult de apariția urzicilor și le folosim în cât mai multe rețete. Am curățat repede trufandalele cumpărate de la piață (o sacoșă micuță, cum se vând la tarabe), le-am opărit și am pregătit cu ele un humus cu urzici. Foarte simplu și gustos.
Humus cu urzici
Porții
6
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp total
15
minutesIngrediente
70 g urzici (aproximativ 4 mâini)
Zeama de la o lămâie
3 lingurițe de pastă de susan
2 linguri ulei de măsline
2 caței de usturoi
1/2 linguriță chimion
1 cutie de năut
Aquafaba (apa din conserva de năut)
Sare
Cum să faceți
- Curățați urzicile, le spălați în mai multe ape reci și le opăriți pentru aproximativ 30 de secunde, apoi le lăsați la scurs.
- Într-un blender puneți boabele de năut, urzicile, pasta de susan, ulei, usturoi, sare, câteva linguri de aquafaba pentru a subția compoziția, chimion și zeamă de lămâie după gust.
- Mixați 3-4 minute sau până când pasta de humus a devenit fină. Dacă aveți în congelator cuburi de gheață, puneți 2-3 în timp ce mixați, humusul devine mai fin.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete