fbpx

Humus cu urzici

Profităm cât mai mult de apariția urzicilor și le folosim în cât mai multe rețete. Am curățat repede trufandalele cumpărate de la piață (o sacoșă micuță, cum se vând la tarabe), le-am opărit și am pregătit cu ele un humus cu urzici. Foarte simplu și gustos.

Humus cu urzici

5 from 1 vote
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 70 g 70 urzici (aproximativ 4 mâini)

  • Zeama de la o lămâie

  • 3 3 lingurițe de pastă de susan

  • 2 2 linguri ulei de măsline

  • 2 2 caței de usturoi

  • 1/2 1/2 linguriță chimion

  • 1 1 cutie de năut

  • Aquafaba (apa din conserva de năut)

  • Sare

Cum să faceți

  • Curățați urzicile, le spălați în mai multe ape reci și le opăriți pentru aproximativ 30 de secunde, apoi le lăsați la scurs.
  • Într-un blender puneți boabele de năut, urzicile, pasta de susan, ulei, usturoi, sare, câteva linguri de aquafaba pentru a subția compoziția, chimion și zeamă de lămâie după gust.
  • Mixați 3-4 minute sau până când pasta de humus a devenit fină. Dacă aveți în congelator cuburi de gheață, puneți 2-3 în timp ce mixați, humusul devine mai fin.

Rețetă video