fbpx

Humus cu urzici

Profităm cât mai mult de apariția urzicilor și le folosim în cât mai multe rețete. Am curățat repede trufandalele cumpărate de la piață (o sacoșă micuță, cum se vând la tarabe), le-am opărit și am pregătit cu ele un humus cu urzici. Foarte simplu și gustos.

Humus cu urzici

5.0 from 1 vote
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 70 g urzici (aproximativ 4 mâini)

  • Zeama de la o lămâie

  • 3 linguriÈ›e de pastă de susan

  • 2 linguri ulei de măsline

  • 2 caÈ›ei de usturoi

  • 1/2 linguriță chimion

  • 1 cutie de năut

  • Aquafaba (apa din conserva de năut)

  • Sare

Cum să faceți

  • CurățaÈ›i urzicile, le spălaÈ›i în mai multe ape reci È™i le opăriÈ›i pentru aproximativ 30 de secunde, apoi le lăsaÈ›i la scurs.
  • ÃŽntr-un blender puneÈ›i boabele de năut, urzicile, pasta de susan, ulei, usturoi, sare, câteva linguri de aquafaba pentru a subÈ›ia compoziÈ›ia, chimion È™i zeamă de lămâie după gust.
  • MixaÈ›i 3-4 minute sau până când pasta de humus a devenit fină. Dacă aveÈ›i în congelator cuburi de gheață, puneÈ›i 2-3 în timp ce mixaÈ›i, humusul devine mai fin.

Rețetă video