fbpx

Frigănele cu miere

Frigănelele sau pâine cu ou, cum mulți le spun, sunt cea mai delicioasă soluție pentru a mânca și pâinea rămasă în casă de 1-2 zile. Noi le-am mâncat stropite cu miere și le-am pus alături și câteva afine, pentru că le aveam în frigider. Să aveți poftă! 

Frigănele cu miere

5 from 1 vote
Course: ușor și repedeDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 1 1 pâine (noi am folosit pâine toast)

  • 4 4 ouă (e posibil să mai aveți nevoie de 1-2 bucăți, în funcție de mărime)

  • 600 ml 600 lapte rece

  • Miere

  • 1/2 1/2 linguriță de esență de vanilie

  • Afine (sau orice alt fruct)

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

Cum să faceți

  • Bateți ouăle cu un praf de sare. Puneți vanilia în laptele rece și amestecați.
  • Înmuiați fiecare felie de pâine în lapte, bine-bine, și o treceți apoi prin compoziția de ou.
  • Puneți la prăjit, în ulei bine încins, câte 1-2 minute pe fiecare parte. Nu întoarceți feliile de pâine până nu s-au rumenit frumos.
  • Le scoateți într-o farfurie și le stropiți cu miere sau sirop de agave, dacă-l aveți. Presărați deasupra frcutele preferate și poftă bună vă dorim.