fbpx

Frigănele cu miere

Frigănelele sau pâine cu ou, cum mulÈ›i le spun, sunt cea mai delicioasă soluÈ›ie pentru a mânca È™i pâinea rămasă în casă de 1-2 zile. Noi le-am mâncat stropite cu miere È™i le-am pus alături È™i câteva afine, pentru că le aveam în frigider. Să aveÈ›i poftă! 

Frigănele cu miere

5.0 from 1 vote
Course: ușor și repedeDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 1 pâine (noi am folosit pâine toast)

  • 4 ouă (e posibil să mai aveÈ›i nevoie de 1-2 bucăți, în funcÈ›ie de mărime)

  • 600 ml lapte rece

  • Miere

  • 1/2 linguriță de esență de vanilie

  • Afine (sau orice alt fruct)

  • Ulei de floarea-soarelui sau unt topit

  • Sare

Cum să faceți

  • BateÈ›i ouăle cu un praf de sare. PuneÈ›i vanilia în laptele rece È™i amestecaÈ›i.
  • ÃŽnmuiaÈ›i fiecare felie de pâine în lapte, bine-bine, È™i o treceÈ›i apoi prin compoziÈ›ia de ou.
  • PuneÈ›i la prăjit, în ulei bine încins (sau unt topit), câte 1-2 minute pe fiecare parte. Nu întoarceÈ›i feliile de pâine până nu s-au rumenit frumos.
  • Le scoateÈ›i într-o farfurie È™i le stropiÈ›i cu miere sau sirop de agave, dacă-l aveÈ›i. PresăraÈ›i deasupra frcutele preferate È™i poftă bună vă dorim.