Frigănelele sau pâine cu ou, cum mulți le spun, sunt cea mai delicioasă soluție pentru a mânca și pâinea rămasă în casă de 1-2 zile. Noi le-am mâncat stropite cu miere și le-am pus alături și câteva afine, pentru că le aveam în frigider. Să aveți poftă!
Frigănele cu miere
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
10
minutesTimp total
20
minutesIngrediente
1 pâine (noi am folosit pâine toast)
4 ouă (e posibil să mai aveți nevoie de 1-2 bucăți, în funcție de mărime)
600 ml lapte rece
Miere
1/2 linguriță de esență de vanilie
Afine (sau orice alt fruct)
Ulei de floarea-soarelui
Sare
Cum să faceți
- Bateți ouăle cu un praf de sare. Puneți vanilia în laptele rece și amestecați.
- Înmuiați fiecare felie de pâine în lapte, bine-bine, și o treceți apoi prin compoziția de ou.
- Puneți la prăjit, în ulei bine încins, câte 1-2 minute pe fiecare parte. Nu întoarceți feliile de pâine până nu s-au rumenit frumos.
- Le scoateți într-o farfurie și le stropiți cu miere sau sirop de agave, dacă-l aveți. Presărați deasupra frcutele preferate și poftă bună vă dorim.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete