fbpx

Panzanella

Panzanella este o salată italiană cu roșii bine coapte și bucăți de pâine. Este o rețetă savuroasă, sățioasă și foarte ușor de preparat.

Panzanella

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 6 felii mari de pâine

  • 6 linguri de ulei de măsline

  • 6 roÈ™ii mari, foarte coapte

  • 1/2 castravete de seră

  • 1/2 ceapă roÈ™ie

  • 2 linguri de oÈ›et (de 3-6 grade)

  • 1 mână de măsline

  • Busuioc proaspăt

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • TăiaÈ›i pâinea în cuburi potrivit de mari. ÃŽncingeÈ›i 3-4 linguri de ulei într-o tigaie È™i rumeniÈ›i cuburile de pâine până devin aurii.
  • TăiaÈ›i roÈ™iile È™i castraveÈ›ii în felii mai groase, iar ceapa solziÈ™ori.
  • PuneÈ›i pâinea într-un castron încăpător, apoi roÈ™iile, castraveÈ›ii È™i ceapa.
  • CondimentaÈ›i cu sare È™i piper È™i stropiÈ›i cu oÈ›et È™i restul de ulei. La final, puneÈ›i frunzele de busuioc È™i măslinele. Poftă bună!

Sfaturi

  • Această salată se mănâncă imediat. Dacă vreÈ›i s-o pregătiÈ›i în avans, adăugaÈ›i ingredientele lichide doar înainte de a o mânca.
  • Dacă aveÈ›i pâine mai veche de 1-2 zile, folosiÈ›i-o în locul crutoanelor. Tot ce aveÈ›i de făcut este s-o tăiaÈ›i È™i o puneÈ›i în castron, o stropiÈ›i cu 2-3 linguri de apă rece È™i o lăsaÈ›i deoparte 10 minute. Apoi puneÈ›i È™i restul ingredientelor. 

Tags: