Panzanella este o salată italiană cu roșii bine coapte și bucăți de pâine. Este o rețetă savuroasă, sățioasă și foarte ușor de preparat.
Panzanella
Porții
4
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp total
15
minutesIngrediente
6 felii mari de pâine
6 linguri de ulei de măsline
6 roșii mari, foarte coapte
1/2 castravete de seră
1/2 ceapă roșie
2 linguri de oțet (de 3-6 grade)
1 mână de măsline
Busuioc proaspăt
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați pâinea în cuburi potrivit de mari. Încingeți 3-4 linguri de ulei într-o tigaie și rumeniți cuburile de pâine până devin aurii.
- Tăiați roșiile și castraveții în felii mai groase, iar ceapa solzișori.
- Puneți pâinea într-un castron încăpător, apoi roșiile, castraveții și ceapa.
- Condimentați cu sare și piper și stropiți cu oțet și restul de ulei. La final, puneți frunzele de busuioc și măslinele. Poftă bună!
Sfaturi
- Această salată se mănâncă imediat. Dacă vreți s-o pregătiți în avans, adăugați ingredientele lichide doar înainte de a o mânca.
- Dacă aveÈ›i pâine mai veche de 1-2 zile, folosiÈ›i-o în locul crutoanelor. Tot ce aveÈ›i de făcut este s-o tăiaÈ›i È™i o puneÈ›i în castron, o stropiÈ›i cu 2-3 linguri de apă rece È™i o lăsaÈ›i deoparte 10 minute. Apoi puneÈ›i È™i restul ingredientelor.Â
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete