fbpx

Brioșe cu morcovi

Vă invităm să facem împreună o prăjiturică cu blat pufos și umed și cu minunate arome de scorțișoară. Am făcut prăjitura sub formă de brioșe, dar puteți coace aluatul într-o tavă obișnuită sau chiar într-una de chec.

Brioșe cu morcovi

5.0 from 1 vote
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 200 g morcovi raÈ™i

  • 175 g zahăr

  • 200 g făină

  • 2 ouă

  • 150 ml ulei de floarea-soarelui

  • 2 linguriÈ›e de praf de copt

  • 1/2 linguriță de bicarbonat

  • 1 linguriță de scortiÈ™oară

  • 1 plic de zahăr vanilinat

  • NucÈ™oară

  • Sare

  • Pentru decor:
  • Nucă zdrobită, alune, fulgi de migdale

Cum să faceți

  • ÃŽntr-un castron, amestecaÈ›i ingredientele uscate – făina, praful de copt, zahărul, bicarbonatul, scorÈ›iÈ™oară, nucÈ™oara (dacă vă place), zahărul vanilinat È™i un praf de sare.
  • ÃŽntr-un alt castron, amestecaÈ›i ouăle cu uleiul.
  • ÃŽncorporaÈ›i amestecul umed în cel uscat È™i adăugaÈ›i morcoviil raÈ™i.
  • ÃŽmpărÈ›iÈ›i compoziÈ›ia în tava de copt brioÈ™e, presăraÈ›i nucile pe care le aveÈ›i È™i daÈ›i la cuptor, la 180 de grade, 20-22 de minute. Dacă v-a plăcut, nu uitaÈ›i să vă abonaÈ›i la canalul nostru. Poftă bună È™i vouă!

Rețetă video