Vă invităm să facem împreună o prăjiturică cu blat pufos și umed și cu minunate arome de scorțișoară. Am făcut prăjitura sub formă de brioșe, dar puteți coace aluatul într-o tavă obișnuită sau chiar într-una de chec.
Brioșe cu morcovi
Porții
6
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
200 g morcovi rași
175 g zahăr
200 g făină
2 ouă
150 ml ulei de floarea-soarelui
2 lingurițe de praf de copt
1/2 linguriță de bicarbonat
1 linguriță de scortișoară
1 plic de zahăr vanilinat
Nucșoară
Sare
- Pentru decor:
Nucă zdrobită, alune, fulgi de migdale
Cum să faceți
- ÃŽntr-un castron, amestecaÈ›i ingredientele uscate – făina, praful de copt, zahărul, bicarbonatul, scorÈ›iÈ™oară, nucÈ™oara (dacă vă place), zahărul vanilinat È™i un praf de sare.
- Într-un alt castron, amestecați ouăle cu uleiul.
- Încorporați amestecul umed în cel uscat și adăugați morcoviil rași.
- Împărțiți compoziția în tava de copt brioșe, presărați nucile pe care le aveți și dați la cuptor, la 180 de grade, 20-22 de minute. Dacă v-a plăcut, nu uitați să vă abonați la canalul nostru. Poftă bună și vouă!
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete