fbpx

Brioșe cu morcovi

Vă invităm să facem împreună o prăjiturică cu blat pufos și umed și cu minunate arome de scorțișoară. Am făcut prăjitura sub formă de brioșe, dar puteți coace aluatul într-o tavă obișnuită sau chiar într-una de chec.

Brioșe cu morcovi

5.0 from 1 vote
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 200 g morcovi rași

  • 175 g zahăr

  • 200 g făină

  • 2 ouă

  • 150 ml ulei de floarea-soarelui

  • 2 lingurițe de praf de copt

  • 1/2 linguriță de bicarbonat

  • 1 linguriță de scortișoară

  • 1 plic de zahăr vanilinat

  • Nucșoară

  • Sare

  • Pentru decor:
  • Nucă zdrobită, alune, fulgi de migdale

Cum să faceți

  • Într-un castron, amestecați ingredientele uscate – făina, praful de copt, zahărul, bicarbonatul, scorțișoară, nucșoara (dacă vă place), zahărul vanilinat și un praf de sare.
  • Într-un alt castron, amestecați ouăle cu uleiul.
  • Încorporați amestecul umed în cel uscat și adăugați morcoviil rași.
  • Împărțiți compoziția în tava de copt brioșe, presărați nucile pe care le aveți și dați la cuptor, la 180 de grade, 20-22 de minute. Dacă v-a plăcut, nu uitați să vă abonați la canalul nostru. Poftă bună și vouă!

Rețetă video