fbpx

Ruladă cu gem

Haideți să facem împreună cea mai simplă și pufoasă ruladă cu gem. Și fără praf de copt!

Ruladă cu gem

5.0 from 1 vote
Course: desertDifficulty: usor
Porții

6

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

13

minutes
Timp total

28

minutes

Ingrediente

  • 4 ouă

  • 100 g zahăr + 1 linguriță pentru presărat pe prosop

  • 130 g făină

  • Esență de vanilie

  • Gem sau dulceață

  • Zahăr pudră

  • Ulei de floarea-soarelui pentru uns hârtia de copt

Cum să faceți

  • ÃŽncălziÈ›i cuptorul la 190 de grade.
  • SpargeÈ›i ouăle într-un bol suficient de încăpător. AdăugaÈ›i un praf de sare È™i le bateÈ›i cu mixerul electric aproximativ 2-3 minute, apoi încorporaÈ›i treptat zahărul È™i vanilia, cam o lingură am pus noi, È™i mai bateÈ›i câteva minute, până își măreÈ™te volumul.
  • CerneÈ›i deasupra făina. AmestecaÈ›i cu un tel, cu miÈ™cări de sus în jos, să rămână cât mai mult aer încorporat în compoziÈ›ia de ruladă.
  • TurnaÈ›i compoziÈ›ia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt È™i unsă cu ulei sau cu unt, cum vă place, È™i nivelaÈ›i uÈ™or. DaÈ›i la cuptor 13-15 minute, căldură sus-jos.
  • Imediat ce aÈ›i scos blatul din cuptor, îl răsturnaÈ›i pe un È™ervet de bumbac presărat cu zahăr, cum am făcut în materialul video. ÃŽndepărtaÈ›i hârtia de copt È™i rulaÈ›i. LăsaÈ›i să se răcorească pentru 30 de minute.
  • Apoi derulaÈ›i blatul È™i îl ungeÈ›i cu gemul sau dulceaÈ›a preferate, noi am folosit o dulceață zaharisită de afine, rulaÈ›i din nou È™i lăsaÈ›i la rece pentru 2 ore. PudraÈ›i cu zahăr înainte să tăiaÈ›i rulada cu gem în felii potrivit de groase. Poftă bună È™i vouă!

Rețetă video

Tags: