
Haideți să facem împreună cea mai simplă și pufoasă ruladă cu gem. Și fără praf de copt!

Ruladă cu gem
Porții
6
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
13
minutesTimp total
28
minutesIngrediente
4 ouă
100 g zahăr + 1 linguriță pentru presărat pe prosop
130 g făină
Esență de vanilie
Gem sau dulceață
Zahăr pudră
Ulei de floarea-soarelui pentru uns hârtia de copt
Cum să faceți
- Încălziți cuptorul la 190 de grade.
- Spargeți ouăle într-un bol suficient de încăpător. Adăugați un praf de sare și le bateți cu mixerul electric aproximativ 2-3 minute, apoi încorporați treptat zahărul și vanilia, cam o lingură am pus noi, și mai bateți câteva minute, până își mărește volumul.
- Cerneți deasupra făina. Amestecați cu un tel, cu mișcări de sus în jos, să rămână cât mai mult aer încorporat în compoziția de ruladă.
- Turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei sau cu unt, cum vă place, și nivelați ușor. Dați la cuptor 13-15 minute, căldură sus-jos.
- Imediat ce ați scos blatul din cuptor, îl răsturnați pe un șervet de bumbac presărat cu zahăr, cum am făcut în materialul video. Îndepărtați hârtia de copt și rulați. Lăsați să se răcorească pentru 30 de minute.
- Apoi derulați blatul și îl ungeți cu gemul sau dulceața preferate, noi am folosit o dulceață zaharisită de afine, rulați din nou și lăsați la rece pentru 2 ore. Pudrați cu zahăr înainte să tăiați rulada cu gem în felii potrivit de groase. Poftă bună și vouă!
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete