fbpx

Cornuri sărate

cornuri sărate

Cornuri sărate, cu coajă crocantă, din aluat simplu, È™i care se desfac în fâșii când rupi în grabă din ele… pentru mulÈ›i dintre noi sunt cum era celebra Madeleine pentru Proust. Un gust din copilărie ce te trage uÈ™or pe firul amintirilor dragi.

cornuri sărate

Cornuri sărate

5.0 from 1 vote
Course: pâine / chifleDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp dospire 1

70

minute
Timp dospire 2

30

minute
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 300 ml lapte călduÈ›

  • 500 g făină

  • 4 linguri de unt (sau ulei)

  • 2 linguriÈ›e de zahăr

  • 25 g drojdie proaspătă

  • Sare grunjoasă

  • Pentru uns
  • 1 galbenuÈ™

  • 1 lingură de lapte

Cum să faceți

  • Amestecă drojdia cu zahărul, 50 ml lapte È™i 2 linguriÈ›e de făină.
  • TopeÈ™te untul È™i amestecă-l cu laptele cald.
  • Pune totul peste făină È™i frământă până ce aluatul se dezlipeÈ™te de mână.
  • Lasa la dospit până își dublează volumul, ceva mai mult de o oră.
  • ÃŽmparte alualtul în două părÈ›i, pentru două foi pe care le întinzi cu sucitorul, rotunde.
  • Taie apoi fiecare foaie ca pe feliile de pizza È™i rulează cornurile dinspre partea lată spre vârf. Curbează-le uÈ™or să ia foma clasică de potcoavă È™i pune-le în tavă.
  • Mai lasă jumătate de oră la dospit. Unge-le cu amestecul de lapte È™i gălbenuÈ™.
  • Presară sare grunjoasă deasupra È™i coace-le, la 190 de grade, jumătate de oră.