fbpx

Cornuri sărate

cornuri sărate

Cornuri sărate, cu coajă crocantă, din aluat simplu, și care se desfac în fâșii când rupi în grabă din ele… pentru mulți dintre noi sunt cum era celebra Madeleine pentru Proust. Un gust din copilărie ce te trage ușor pe firul amintirilor dragi.

cornuri sărate

Cornuri sărate

5 din 1 vote
Fel: pâine / chifleDificultate ușor
Porții

4


porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp dospire 1

70

minute
Timp dospire 2

30

minute
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 300 ml lapte călduț

  • 500 g făină

  • 4 linguri de unt (sau ulei)

  • 2 lingurițe de zahăr

  • 25 g drojdie proaspătă

  • Sare grunjoasă

  • Pentru uns
  • 1 galbenuș


  • 1 lingură de lapte

Cum să faceți

  • Amestecă drojdia cu zahărul, 50 ml lapte și 2 lingurițe de făină.
  • Topește untul și amestecă-l cu laptele cald.
  • Pune totul peste făină și frământă până ce aluatul se dezlipește de mână.
  • Lasa la dospit până își dublează volumul, ceva mai mult de o oră.
  • Împarte alualtul în două părți, pentru două foi pe care le întinzi cu sucitorul, rotunde.
  • Taie apoi fiecare foaie ca pe feliile de pizza și rulează cornurile dinspre partea lată spre vârf. Curbează-le ușor să ia foma clasică de potcoavă și pune-le în tavă.
  • Mai lasă jumătate de oră la dospit. Unge-le cu amestecul de lapte și gălbenuș.
  • Presară sare grunjoasă deasupra și coace-le, la 190 de grade, jumătate de oră.