Cornuri sărate, cu coajă crocantă, din aluat simplu, È™i care se desfac în fâșii când rupi în grabă din ele… pentru mulÈ›i dintre noi sunt cum era celebra Madeleine pentru Proust. Un gust din copilărie ce te trage uÈ™or pe firul amintirilor dragi.
Cornuri sărate
Porții
4
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
30
minutesTimp dospire 1
70
minuteTimp dospire 2
30
minuteTimp total
45
minutesIngrediente
300 ml lapte călduț
500 g făină
4 linguri de unt (sau ulei)
2 lingurițe de zahăr
25 g drojdie proaspătă
Sare grunjoasă
- Pentru uns
1 galbenuÈ™
1 lingură de lapte
Cum să faceți
- Amestecă drojdia cu zahărul, 50 ml lapte și 2 lingurițe de făină.
- Topește untul și amestecă-l cu laptele cald.
- Pune totul peste făină și frământă până ce aluatul se dezlipește de mână.
- Lasa la dospit până își dublează volumul, ceva mai mult de o oră.
- Împarte alualtul în două părți, pentru două foi pe care le întinzi cu sucitorul, rotunde.
- Taie apoi fiecare foaie ca pe feliile de pizza și rulează cornurile dinspre partea lată spre vârf. Curbează-le ușor să ia foma clasică de potcoavă și pune-le în tavă.
- Mai lasă jumătate de oră la dospit. Unge-le cu amestecul de lapte și gălbenuș.
- Presară sare grunjoasă deasupra și coace-le, la 190 de grade, jumătate de oră.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete