De potolit foamea sau de poftă de ceva bun, acești covrigi cu cașcaval sunt cea mai bună alegere pe care o puteți face. Aluatul e gata în doi timpi, nu are nevoie de timp de dospire, modelatul covrigilor e ca o joacă de copii, nu mai trebuie decât să așteptați să devină aurii, în cuptor. Poftă bună!
Covrigi cu cașcaval
Porții
12
bucățiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
45
minutesIngrediente
300 g brânză de vaci
100 g cașcaval (sau mozzarella ori cheddar)
200 g făină + extra (pentru masa de lucru)
2 ouă + 1 (pentru uns)
1 linguriță de praf de copt
Semințe de susan
Sare
Cum să faceți
- Într-un castron, amestecați brânza de vaci cu făina și praful de copt, ouăle, un praf de sare și cașcavalul ras.
- Puneți aluatul pe masa presărată cu puțină făină, modelați suluri potrivit de subțiri și le tăiați în bucăți de 20-25 de cm.
- Formați covrigii, noi am ales cea mai simplă formă – rotundă, și îi așezați pe tava tapetată cu hârtie de copt.
- Îi ungeți cu ou bătut și presărați semințe de susan. Sau mac ori chimen sau chiar cașcaval ras.
- Se coc la 180 de grade, 30-35 de minute, până devin aurii.
Rețetă video
Tags: brânză de vacicașcaval
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete