fbpx

Covrigi cu cașcaval

covrigi cu cașcaval

De potolit foamea sau de poftă de ceva bun, acești covrigi cu cașcaval sunt cea mai bună alegere pe care o puteți face. Aluatul e gata în doi timpi, nu are nevoie de timp de dospire, modelatul covrigilor e ca o joacă de copii, nu mai trebuie decât să așteptați să devină aurii, în cuptor. Poftă bună!

covrigi cu cașcaval

Covrigi cu cașcaval

5.0 from 2 votes
Course: gustări / aperitive, pâine / chifleDifficulty: ușor
Porții

12

bucăți
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 300 g brânză de vaci

  • 100 g caÈ™caval (sau mozzarella ori cheddar)

  • 200 g făină + extra (pentru masa de lucru)

  • 2 ouă + 1 (pentru uns)

  • 1 linguriță de praf de copt

  • SeminÈ›e de susan

  • Sare

Cum să faceți

  • ÃŽntr-un castron, amestecaÈ›i brânza de vaci cu făina È™i praful de copt, ouăle, un praf de sare È™i caÈ™cavalul ras.
  • PuneÈ›i aluatul pe masa presărată cu puÈ›ină făină, modelaÈ›i suluri potrivit de subÈ›iri È™i le tăiaÈ›i în bucăți de 20-25 de cm.
  • FormaÈ›i covrigii, noi am ales cea mai simplă formă – rotundă, È™i îi aÈ™ezaÈ›i pe tava tapetată cu hârtie de copt.
  • ÃŽi ungeÈ›i cu ou bătut È™i presăraÈ›i seminÈ›e de susan. Sau mac ori chimen sau chiar caÈ™caval ras.
  • Se coc la 180 de grade, 30-35 de minute, până devin aurii.

Rețetă video

Tags: