fbpx

Covrigi cu cașcaval

covrigi cu cașcaval

De potolit foamea sau de poftă de ceva bun, acești covrigi cu cașcaval sunt cea mai bună alegere pe care o puteți face. Aluatul e gata în doi timpi, nu are nevoie de timp de dospire, modelatul covrigilor e ca o joacă de copii, nu mai trebuie decât să așteptați să devină aurii, în cuptor. Poftă bună!

covrigi cu cașcaval

Covrigi cu cașcaval

5 din 2 votes
Fel: gustări / aperitive, pâine / chifleDificultate ușor
Porții

12

bucăți
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 300 g brânză de vaci

  • 100 g cașcaval (sau mozzarella ori cheddar)

  • 200 g făină + extra (pentru masa de lucru)

  • 2 ouă + 1 (pentru uns)

  • 1 linguriță de praf de copt

  • Semințe de susan

  • Sare

Cum să faceți

  • Într-un castron, amestecați brânza de vaci cu făina și praful de copt, ouăle, un praf de sare și cașcavalul ras.
  • Puneți aluatul pe masa presărată cu puțină făină, modelați suluri potrivit de subțiri și le tăiați în bucăți de 20-25 de cm.
  • Formați covrigii, noi am ales cea mai simplă formă – rotundă, și îi așezați pe tava tapetată cu hârtie de copt.
  • Îi ungeți cu ou bătut și presărați semințe de susan. Sau mac ori chimen sau chiar cașcaval ras.
  • Se coc la 180 de grade, 30-35 de minute, până devin aurii.

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal