fbpx

Chifle cu usturoi

Planurile pentru un mic-dejun copios pot începe cu o seară înainte, mai ales dacă aveți în față weekend-ul. Seara amestecați câteva ingrediente, iar a doua zi, dimineața, nu faceți decât să adăugați restul ingredientelor și să lăsați să crească aluatul. Restul… e o poveste cu arome!

Chifle cu usturoi

5.0 from 1 vote
Course: pâine / chifleDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp dospire 1

8

ore
Timp dospire 2

60

minute
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 15 g drojdie proaspătă sau 7g uscată

  • 1 linguriță de zahăr

  • 225 ml apă caldă

  • 400 g făină tip 650 + extra

  • 8 g sare fină

  • 3 linguri de ulei de floarea-soarelui + extra

  • 10 căței de usturoi curățaÈ›i

  • 1/2 legătură de pătrunjel verde

  • 1 ou

Cum să faceți

  • ÃŽntr-un castron, freacă drojdia cu zahărul, adaugă apa călduță, nu fierbinte. ÃŽncorporează apoi 200 g de făină cernută È™i amestecă. Acoperă castronul cu o folie alimentară È™i lasă la rece, peste noapte.
  • A doua zi dimineață, încorporează È™i restul de făină È™i sarea fină, răstoarnă aluatul pe masa de lucru presărată cu făină. Frământă câteva minute, până aluatul capătă consistență fină È™i nu se lipeÈ™te de mâini.
  • ÃŽmparte aluatul în 8 bucăți egale È™i dă-le forma rotundă, de chifle. AÈ™ază-le pe o tavă de copt (nu mai mare de 24 cm diametru), unsă cu ulei. Acoperă cu un È™ervet È™i lasă să crească până aluatul pentru chifle își dublează volumul.
  • ÃŽntre timp, preîncălzeÈ™te cuptorul la 220 grade Celsius. ÃŽntr-un castronel, amestecă cele 3 linguri cu ulei cu usturoiul foarte bine pisat È™i pătrunjelul tăiat mărunt. Lasă deoparte, la infuzat.
  • După ce chiflele au crescut, unge-le bine cu ou bătut È™i dă-le la copt pentru 20-25 de minute. Scoate-le apoi din cuptor È™i unge-le, din belÈ™ug, cu amestecul de ulei, usturoi È™i pătrunjel. Și asta a fost tot! Poftă bună!
Tags: