Planurile pentru un mic-dejun copios pot începe cu o seară înainte, mai ales dacă aveți în față weekend-ul. Seara amestecați câteva ingrediente, iar a doua zi, dimineața, nu faceți decât să adăugați restul ingredientelor și să lăsați să crească aluatul. Restul… e o poveste cu arome!
Chifle cu usturoi
Porții
4
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
25
minutesTimp dospire 1
8
oreTimp dospire 2
60
minuteTimp total
40
minutesIngrediente
15 g drojdie proaspătă sau 7g uscată
1 linguriță de zahăr
225 ml apă caldă
400 g făină tip 650 + extra
8 g sare fină
3 linguri de ulei de floarea-soarelui + extra
10 căței de usturoi curățați
1/2 legătură de pătrunjel verde
1 ou
Cum să faceți
- Într-un castron, freacă drojdia cu zahărul, adaugă apa călduță, nu fierbinte. Încorporează apoi 200 g de făină cernută și amestecă. Acoperă castronul cu o folie alimentară și lasă la rece, peste noapte.
- A doua zi dimineață, încorporează și restul de făină și sarea fină, răstoarnă aluatul pe masa de lucru presărată cu făină. Frământă câteva minute, până aluatul capătă consistență fină și nu se lipește de mâini.
- Împarte aluatul în 8 bucăți egale și dă-le forma rotundă, de chifle. Așază-le pe o tavă de copt (nu mai mare de 24 cm diametru), unsă cu ulei. Acoperă cu un șervet și lasă să crească până aluatul pentru chifle își dublează volumul.
- Între timp, preîncălzește cuptorul la 220 grade Celsius. Într-un castronel, amestecă cele 3 linguri cu ulei cu usturoiul foarte bine pisat și pătrunjelul tăiat mărunt. Lasă deoparte, la infuzat.
- După ce chiflele au crescut, unge-le bine cu ou bătut și dă-le la copt pentru 20-25 de minute. Scoate-le apoi din cuptor și unge-le, din belșug, cu amestecul de ulei, usturoi și pătrunjel. Și asta a fost tot! Poftă bună!
Tags: usturoi
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete