fbpx

Chifle cu usturoi

Planurile pentru un mic-dejun copios pot începe cu o seară înainte, mai ales dacă aveți în față weekend-ul. Seara amestecați câteva ingrediente, iar a doua zi, dimineața, nu faceți decât să adăugați restul ingredientelor și să lăsați să crească aluatul. Restul… e o poveste cu arome!

Chifle cu usturoi

5 from 1 vote
Course: pâine / chifleDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp dospire 1

8

ore
Timp dospire 2

60

minute
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 15 g 15 drojdie proaspătă sau 7g uscată

  • 1 linguriță 1 de zahăr

  • 225 ml 225 apă caldă

  • 400 g 400 făină tip 650 + extra

  • 8 g 8 sare fină

  • 3 linguri 3 de ulei de floarea-soarelui + extra

  • 10 căței 10 de usturoi curățați

  • 1/2 legătură 1/2 de pătrunjel verde

  • 1 1 ou

Cum să faceți

  • Într-un castron, freacă drojdia cu zahărul, adaugă apa călduță, nu fierbinte. Încorporează apoi 200 g de făină cernută și amestecă. Acoperă castronul cu o folie alimentară și lasă la rece, peste noapte.
  • A doua zi dimineață, încorporează și restul de făină și sarea fină, răstoarnă aluatul pe masa de lucru presărată cu făină. Frământă câteva minute, până aluatul capătă consistență fină și nu se lipește de mâini.
  • Împarte aluatul în 8 bucăți egale și dă-le forma rotundă, de chifle. Așază-le pe o tavă de copt (nu mai mare de 24 cm diametru), unsă cu ulei. Acoperă cu un șervet și lasă să crească până aluatul pentru chifle își dublează volumul.
  • Între timp, preîncălzește cuptorul la 220 grade Celsius. Într-un castronel, amestecă cele 3 linguri cu ulei cu usturoiul foarte bine pisat și pătrunjelul tăiat mărunt. Lasă deoparte, la infuzat.
  • După ce chiflele au crescut, unge-le bine cu ou bătut și dă-le la copt pentru 20-25 de minute. Scoate-le apoi din cuptor și unge-le, din belșug, cu amestecul de ulei, usturoi și pătrunjel. Și asta a fost tot! Poftă bună!
Tags: