fbpx

Chifle fără frământare

chifle fără frământare

Aluatul dospit are multe secrete, iar unul dintre ele frământatul îndelung. Doar că în vremurile de azi, mai greu ne găsim atât de mult timp de stat în bucătărie. Așa că preferăm rețete mai simple și cu mai puțină muncă, chiar și pentru aluat dospit. Rețeta de chifle fără frământare este propunerea noastră pentru zilele în care îți dorești ca mirosul de pâine proaspătă șă învăluie toată bucătăria. Alege doar făina potrivită și spor la treabă!

chifle fără frământare

Chifle fără frământare

5 din 2 votes
Fel: pâine / chifle, gustareDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp dospire

60

minute
Timp odihna

30

minute
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 600 g făină + extra (pentru masa de lucru)

  • 400 ml apă călduță

  • 100 ml ulei

  • 3 lingurițe de drojdie uscată

  • 2 lingurițe de sare

  • 2 linguri de oțet

  • Semințe de mac/susan

  • 1 ou

Cum să faceți

  • Într-un bol, amestecă apa călduță cu drojdia și cu sarea. După ce se dizolvă, adaugă făina și apoi uleiul, oțetul și amestecă câteva minute până devine un aluat omogen.
  • Acoperă vasul și lasă aluatul să dospească o oră.
  • După ce a crescut în volum, pune aluatul pe masa înfăinată. Frământă aluatul cât să nu mai fie lipicios, împarte-l în bucăți egale și modelează-le în forma dorită.
  • Din cantitățile acestea, ies 12-13 chifle. Unge-le cu ou bătut, presară semințe de mac sau susan, după preferințe, și mai lasă la odihnit cam 15-20 de minute.
  • Dă tava la cuptorul încins la 150 de grade pentru 30-40 de minute.
Tags: