fbpx

Cornuri pufoase

cornuri pufoase

Ne plac și cornurile pufoase dulci, dar și cele puțin sărate, așa că am căutat un aluat care să împace toate gusturile. Și l-am găsit, astfel că dintr-o singură porție de aluat, am pregătit trei tipuri de cornuri pufoase: cu umplutură de gem de căpșuni, presărate cu susan (perfecte pentru sandvișuri) și unse cu unt și verdețuri. Să vă fie de folos!

cornuri pufoase

Cornuri pufoase

5 from 2 votes
Course: mic-dejunDifficulty: ușor
Servings

12

cornuri
Prep time

30

minutes
Cooking time

20

minutes
Timp de dospire

60

minute
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 390 g făină

  • 170 ml lapte călduț

  • 1 ou

  • 60 g unt moale

  • 1 linguriță de drojdie

  • 30 g zahăr

  • 1 linguriță de sare

  • Gem de capsuni

  • Semințe de susan

  • Pentru uns
  • 1 ou

  • 1 linguriță de unt moale

  • 1 cațel de usturoi

  • Pătrunjel verde

Cum să faceți

  • Amestecați laptele, zahărul, drojdia, oul, sarea, untul și făina.
  • Transferați amestecul pe o suprafață de lucru curată și frământați aluatul până când devine moale și elastic. Din când în când, bateți aluatul de masa de lucru, de 8-10 ori, să se relaxeze glutenul – ceea ce face ca aluatul să fie mai elastic și mai ușor de întins.
  • Odată ce aluatul este gata, îi dați forma de bilă și îl acoperiți cu un castron, pentru aproximativ 10 minute – aluatul va deveni mult mai ușor de întins..
  • Întindeți aluatul într-un cerc cu diametrul de 35 cm și cu grosimea de aproximativ 5-6 mm.
  • Îl tăiați în 4, apoi fiecare cadran în 3 părți egale. În final, veți avea 12 triunghiuri.
  • Și vă propunem să facem 3 tipuri de cornuri: cu umplutură de gem de căpșuni, presărate cu susan (perfecte pentru sandvișuri) și unse cu unt și verdețuri.
  • Pentru cornurile dulci, puneți câte o linguriță de gem pe partea mai lată a triunghiului și rulați ușor, spre vârf, fără să presați aluatul.
  • Pentru cornurile cu susan, rulați triunghiul de aluat de la bază spre vârf. După timpul de creștere, le vom unge cu ou bătut și presăm semințele. Sunt excelente pentru sandvișuri matinale.
  • Pentru cornurile aromate, rulați triunghiul de aluat de la bază spre vârf. După timpul de creștere și coacere, le vom unge cu unt topit amestecat cu usturoi și verdeață tocată.
  • Puneți cornurile formate în tavă, le acoperiți cu o cârpă și le lăsați să crească 60 de minute, să-și dubleze volumul.
  • Le ungeți cu ou bătut și le coaceți la 180 de grade Celsius pentru 15-20 minute.

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal