Ne plac și cornurile pufoase dulci, dar și cele puțin sărate, așa că am căutat un aluat care să împace toate gusturile. Și l-am găsit, astfel că dintr-o singură porție de aluat, am pregătit trei tipuri de cornuri pufoase: cu umplutură de gem de căpșuni, presărate cu susan (perfecte pentru sandvișuri) și unse cu unt și verdețuri. Să vă fie de folos!
Cornuri pufoase
Servings
12
cornuriPrep time
30
minutesCooking time
20
minutesTimp de dospire
60
minuteTimp total
50
minutesIngrediente
390 g făină
170 ml lapte călduț
1 ou
60 g unt moale
1 linguriță de drojdie
30 g zahăr
1 linguriță de sare
Gem de capsuni
Semințe de susan
- Pentru uns
1 ou
1 linguriță de unt moale
1 cațel de usturoi
Pătrunjel verde
Cum să faceți
- Amestecați laptele, zahărul, drojdia, oul, sarea, untul și făina.
- TransferaÈ›i amestecul pe o suprafață de lucru curată È™i frământaÈ›i aluatul până când devine moale È™i elastic. Din când în când, bateÈ›i aluatul de masa de lucru, de 8-10 ori, să se relaxeze glutenul – ceea ce face ca aluatul să fie mai elastic È™i mai uÈ™or de întins.
- Odată ce aluatul este gata, îi daÈ›i forma de bilă È™i îl acoperiÈ›i cu un castron, pentru aproximativ 10 minute – aluatul va deveni mult mai uÈ™or de întins..
- Întindeți aluatul într-un cerc cu diametrul de 35 cm și cu grosimea de aproximativ 5-6 mm.
- Îl tăiați în 4, apoi fiecare cadran în 3 părți egale. În final, veți avea 12 triunghiuri.
- Și vă propunem să facem 3 tipuri de cornuri: cu umplutură de gem de căpșuni, presărate cu susan (perfecte pentru sandvișuri) și unse cu unt și verdețuri.
- Pentru cornurile dulci, puneți câte o linguriță de gem pe partea mai lată a triunghiului și rulați ușor, spre vârf, fără să presați aluatul.
- Pentru cornurile cu susan, rulați triunghiul de aluat de la bază spre vârf. După timpul de creștere, le vom unge cu ou bătut și presăm semințele. Sunt excelente pentru sandvișuri matinale.
- Pentru cornurile aromate, rulați triunghiul de aluat de la bază spre vârf. După timpul de creștere și coacere, le vom unge cu unt topit amestecat cu usturoi și verdeață tocată.
- Puneți cornurile formate în tavă, le acoperiți cu o cârpă și le lăsați să crească 60 de minute, să-și dubleze volumul.
- Le ungeți cu ou bătut și le coaceți la 180 de grade Celsius pentru 15-20 minute.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete