fbpx

Cornuri pufoase

cornuri pufoase

Ne plac și cornurile pufoase dulci, dar și cele puțin sărate, așa că am căutat un aluat care să împace toate gusturile. Și l-am găsit, astfel că dintr-o singură porție de aluat, am pregătit trei tipuri de cornuri pufoase: cu umplutură de gem de căpșuni, presărate cu susan (perfecte pentru sandvișuri) și unse cu unt și verdețuri. Să vă fie de folos!

cornuri pufoase

Cornuri pufoase

5.0 from 2 votes
Course: mic-dejunDifficulty: ușor
Servings

12

cornuri
Prep time

30

minutes
Cooking time

20

minutes
Timp de dospire

60

minute
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 390 g făină

  • 170 ml lapte călduÈ›

  • 1 ou

  • 60 g unt moale

  • 1 linguriță de drojdie

  • 30 g zahăr

  • 1 linguriță de sare

  • Gem de capsuni

  • SeminÈ›e de susan

  • Pentru uns
  • 1 ou

  • 1 linguriță de unt moale

  • 1 caÈ›el de usturoi

  • Pătrunjel verde

Cum să faceți

  • AmestecaÈ›i laptele, zahărul, drojdia, oul, sarea, untul È™i făina.
  • TransferaÈ›i amestecul pe o suprafață de lucru curată È™i frământaÈ›i aluatul până când devine moale È™i elastic. Din când în când, bateÈ›i aluatul de masa de lucru, de 8-10 ori, să se relaxeze glutenul – ceea ce face ca aluatul să fie mai elastic È™i mai uÈ™or de întins.
  • Odată ce aluatul este gata, îi daÈ›i forma de bilă È™i îl acoperiÈ›i cu un castron, pentru aproximativ 10 minute – aluatul va deveni mult mai uÈ™or de întins..
  • ÃŽntindeÈ›i aluatul într-un cerc cu diametrul de 35 cm È™i cu grosimea de aproximativ 5-6 mm.
  • ÃŽl tăiaÈ›i în 4, apoi fiecare cadran în 3 părÈ›i egale. ÃŽn final, veÈ›i avea 12 triunghiuri.
  • Și vă propunem să facem 3 tipuri de cornuri: cu umplutură de gem de căpÈ™uni, presărate cu susan (perfecte pentru sandviÈ™uri) È™i unse cu unt È™i verdeÈ›uri.
  • Pentru cornurile dulci, puneÈ›i câte o linguriță de gem pe partea mai lată a triunghiului È™i rulaÈ›i uÈ™or, spre vârf, fără să presaÈ›i aluatul.
  • Pentru cornurile cu susan, rulaÈ›i triunghiul de aluat de la bază spre vârf. După timpul de creÈ™tere, le vom unge cu ou bătut È™i presăm seminÈ›ele. Sunt excelente pentru sandviÈ™uri matinale.
  • Pentru cornurile aromate, rulaÈ›i triunghiul de aluat de la bază spre vârf. După timpul de creÈ™tere È™i coacere, le vom unge cu unt topit amestecat cu usturoi È™i verdeață tocată.
  • PuneÈ›i cornurile formate în tavă, le acoperiÈ›i cu o cârpă È™i le lăsaÈ›i să crească 60 de minute, să-È™i dubleze volumul.
  • Le ungeÈ›i cu ou bătut È™i le coaceÈ›i la 180 de grade Celsius pentru 15-20 minute.

Rețetă video

Tags: