O cunoașteți, poate, și sub numele de soda bread, pentru că pâinea cu bicarbonat este o pâine irlandeză, extrem de ușor și rapid de pregătit. Nu am avut nevoie de timpi de dospire sau să frământăm aluatul și în mai puțin de oră, am și scos-o din cuptor. Și vă mai spunem doar că aveți nevoie de doar 4 ingrediente, așa că vă lăsăm rețeta mai jos, sigur v-am stârnit curiozitatea!
Pâine cu bicarbonat
Porții
8
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
50
minutesIngrediente
500 g făină + extra
400 ml lapte bătut
4 g bicarbonat
4 g sare
30 g unt
1 ou
Cum să faceți
- Încinge cuptorul la 210 grade Celsius.
- Într-un castron încăpător, cerne făina împreună cu sarea și bicarbonatul, apoi încorporează untul tăiat cubulețe folosind o furculiță sau degetele.
- Toarnă laptele bătut într-un castronel și adaugă oul, amestecă-le și toarnă ¾ din cantitatea de lichid peste amestecul de făină.
- Cu mâna, încorporează lichidul în făină. Aluatul trebuie să fie moale, dar nu foarte lipicios. Dacă mai este nevoie, adăugați câte puțin din amestecul păstrat – făinurile sunt diferite și pot absorbi sau nu mai mult lichid. Dă aluatului o formă rotundă.
- Tapetează o tavă cu hârtie de copt, pudreaz-o cu făină și pune deasupra bila de aluat.
- Cresteaz-o pe cele două diagonale și unge deasupra cu mixul de lapte bătut și ou rămas.
- Coace 15 minute la 210 grade Celsius, apoi redu temperatura la 200 de grade și mai lasă în cuptor 30 de minute.
- La final, pentru a testa dacă miezul este copt, ”ciocănește” fundul pâinii. Dacă sună a gol înseamnă că pâinea este coaptă. În caz contrar, mai las-o în cuptor 5 sau 10 minute.
- Pune pâinea pe un grătar și feliaz-o doar după ce s-a răcit.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete