fbpx

Focaccia crocantă cu măsline și pesto

Focaccia crocantă cu măsline și pesto

Suntem obișnuiți ca aluatul de focaccia, acea pâine pe care o asociem cu bucătăria italiană, să fie unul dospit (cu drojdie). Dar în rețeta de focaccia crocantă cu măsline și pesto, pe care am făcut-o de curând, am simplificat puțin lucrurile. Iar rezultatul final e atât de crocant, aromat și gustos, încât cu greu te poți opri să nu-ți dorești să iei o altă felie.

Focaccia crocantă cu măsline și pesto

Focaccia crocantă cu măsline și pesto

5 din 2 votes
Fel: gustare, cinăDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

6

minutes
Timp dospire

60

minute
Timp total

26

minutes

Ingrediente

  • 4 linguri de pesto

  • 200 g măsline fără sâmburi

  • Rozmarin proaspăt

  • Ulei de măsline

  • Mălai

  • Sare

  • Pentru aluat
  • 240 g făină

  • 120 ml apă + 2 linguri

  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin

  • Sare

Cum să faceți

  • Amestecați făina cu apa, uleiul și un praf de sare. Noi am folosit robotul cu cârlig și am frământat 5-6 minute, până când aluatul a devenit moale, elastic și nu foarte lipicios.
  • Împachetați aluatul într-o folie și lăsați-l la temperatura camerei pentru o oră.
  • După trecerea timpului, împărțiți aluatul în două și întindeți apoi foile, cât mai subțiri.
  • Pregătiți tăvile de copt: le ungeți cu ulei de măsline, într-un strat foarte fin, și presărați mălai.
  • Puneți foile de aluat în tăvi, le stropiți cu ulei de măsline, puneți pesto după gust, presărați măslinele, rozmarin și sare.
  • Coaceți la 250 de grade sau la cea mai înaltă treaptă a aragazului vostru pentru 6-7 minute sau până ce aluatul s-a rumenit frumos.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal