fbpx

Focaccia crocantă cu măsline și pesto

Focaccia crocantă cu măsline și pesto

Suntem obișnuiți ca aluatul de focaccia, acea pâine pe care o asociem cu bucătăria italiană, să fie unul dospit (cu drojdie). Dar în rețeta de focaccia crocantă cu măsline și pesto, pe care am făcut-o de curând, am simplificat puțin lucrurile. Iar rezultatul final e atât de crocant, aromat și gustos, încât cu greu te poți opri să nu-ți dorești să iei o altă felie.

Focaccia crocantă cu măsline și pesto

Focaccia crocantă cu măsline și pesto

5.0 from 2 votes
Course: gustare, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

6

minutes
Timp dospire

60

minute
Timp total

26

minutes

Ingrediente

  • 4 linguri de pesto

  • 200 g măsline fără sâmburi

  • Rozmarin proaspăt

  • Ulei de măsline

  • Mălai

  • Sare

  • Pentru aluat
  • 240 g făină

  • 120 ml apă + 2 linguri

  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin

  • Sare

Cum să faceți

  • AmestecaÈ›i făina cu apa, uleiul È™i un praf de sare. Noi am folosit robotul cu cârlig È™i am frământat 5-6 minute, până când aluatul a devenit moale, elastic È™i nu foarte lipicios.
  • ÃŽmpachetaÈ›i aluatul într-o folie È™i lăsaÈ›i-l la temperatura camerei pentru o oră.
  • După trecerea timpului, împărÈ›iÈ›i aluatul în două È™i întindeÈ›i apoi foile, cât mai subÈ›iri.
  • PregătiÈ›i tăvile de copt: le ungeÈ›i cu ulei de măsline, într-un strat foarte fin, È™i presăraÈ›i mălai.
  • PuneÈ›i foile de aluat în tăvi, le stropiÈ›i cu ulei de măsline, puneÈ›i pesto după gust, presăraÈ›i măslinele, rozmarin È™i sare.
  • CoaceÈ›i la 250 de grade sau la cea mai înaltă treaptă a aragazului vostru pentru 6-7 minute sau până ce aluatul s-a rumenit frumos.
Tags: