fbpx

Paste cu pesto

paste cu pesto

Sosul pesto este unul dintre sosurile italiene care a depășit cu mult granițele țării. Îl puteți cumpăra gata făcut, drept e, dar e prea simplă rețeta să n-o faceți chiar voi. Iar dacă nu ați încercat până acum combinația de paste cu pesto, vă lăsăm rețeta filmată, pas cu pas. Asta ca să vă convingeți cât e de ușor s-o pregătiți.

paste cu pesto

Paste cu pesto

5 din 2 votes
Fel: cinăDificultate ușor
Porții

3

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 500 g paste

  • pentru sosul pesto
  • 2 caței de usturoi

  • 1 legătură de busuioc proaspăt (o mână generoasă de frunze)

  • 100 g parmezan

  • 1 lingură de ulei de măsline

Cum să faceți

  • Fierbeți pastele în apă cu sare și respectați timpul de gătire indicat pe pachet.
  • Decojiți usturoiul, rupeți frunzele de busuioc de pe tije și radeți parmezanul.
  • Zdrobiți usturoiul în mojar.
  • Adăugați frunzele de busuioc și pisați mai departe, apoi puneți și brânza rasă și, la final, uleiul de măsline.
  • Scurgeți pastele și adăugați sosul pesto și, în funcție de preferință, puțin parmezan ras.

Rețetă video

Sfaturi

  • Pentru sosul pesto puteți folosi și un chopper ori un blender.

Tags: